10 steg för att skapa den bästa träningsrutinen

1. Ankra fast din nya vana vid något du redan gör

Inventera dig själv. Vad är det du vill ha för vana? Vad gör du idag? Är det att du vill få till mer vardagsmotion i livet? Ja, okej, vad gör du idag då? Pluggar du? Jobbar du? Kan du få till en lunchpromenad? Kan du parkera din bil lite längre bort? Kan du börja med gymträning på lunchen med din kollega varje torsdag?

2. The thing before the thing

Okej, så din vana du vill ha är att börja gymma tre gånger i veckan. Men…. det är ett stort galet hinder att faktiskt börja med det, eller hur?

How about… om du tar och packar gymväskan kvällen innan, placerar den i bilen din och så ja. När du ska hem sen efter jobbet så ligger ju redan väskan där i bilen, redo. Så jobbigt blir det inte att åka dit, köra två övningar och sen dra igen. Snabbpass du vet. Lura hjärnan.

3. Gör det så lätt du kan!

Du behöver inte ha senaste löparskorna som är anpassade efter din fot, en pulsklocka med gps och allt vad det heter, plus senaste löpartightsen och allt annat möjligt bara för att du ska ut och springa. Nej, det som krävs är dig själv, lite kläder (så du inte blir anmäld för något olämpligt) och eventuellt hörlurar för en bra podd i öronen.

4. Bestäm dig för en kort tid enbart

Din nya vana kommer ta tid att sättas in i huvudet, så ger den korta intervaller att komma in. Börja med två veckor på gymmet. Tre pass i två veckor. Sen en veckas vila. Sen planerar du tre veckor, två pass. En veckas vila. Och sen utgår du från det. En kort tid. Ett steg i taget. You can do it.

5. Det är okej att ta omvägar, men försök hålla dig till banan

Ingen, inte ens jag (verkligen inte jag) kan hålla en rak och hälsosam väg hela tiden. De som säger att de lyckas ljuger dig rakt upp i ansiktet, ingen kan träna varje dag, år ut och år in, och äta enbart supernyttigt hela tiden. Men det som skiljer de personerna från de andra är att de försöker hitta tillbaka hela tiden. Det är den planerade banan som är målet, det är okej att ta omvägar, men försök hålla en så rak väg som möjligt.

träningsrutinen

6. Bara för att du missar en gång är det inte hela världen

Precis som i förra, bara för att du missar en gång så betyder det inte att det är slut föralltid. Det går inte att gymma VARJE tisdag kl 16.30. Det kommer dyka upp saker som händer då. Det går att boka om till att köra tidigare, senare eller till och med på onsdagen. Faktiskt. Eller så hoppar du bara över det passet den veckan. Det kommer fler tisdagar.

7. Skapa en miljö som ger framgång

Okej, du vill äta bra mat. Målet är mer grönsaker i maten. Gissa vad du ska köpa hem då och gissa vad du inte ska köpa hem.

8. Använd dig av en träningsdagbok

Här är ett längre inlägg om att använda såna, men det är lättare att följa upp om din vana faktiskt blev en riktig vana eller inte, om du använder dig av en träningsdagbok.

9. Umgås med såna som har den vanan du vill ha

Vi tar det åt andra hållet. Du vill sluta med vanan rökning. Borde du umgås med såna som röker hela tiden eller såna som inte röker. 😉 Du förstår va?

10. Bygg dina egna vanor så som du vill ha dem

Ta inte någon annans vanor för att kopiera exakt som de gör. Ta inspiration av andra och klura ut vad det är DU vill ha för vana. Vill du ha vanan springa till jobbet varje tisdag eller kanske köra bröstmusklerna varje torsdag eller lång cykelrunda varje lördag?

Klura på hur ditt liv ser ut och vad du vill ha för vanor, och skapa dem efter dina förutsättningar. Kan jag, så kan du. 

One comment

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.