10 sätt att skapa träningsmotivation

I samarbete med Rabble.se tänkte jag nu bjuda på 10 sätt att bygga upp träningsmotivationen inför hösten. Spelar ingen roll om du tränat länge eller är helt ny, det här är tips som utmanar, för dig som vill testa lite nytt. Rabble.se är en hemsida och har en app med mängder med olika erbjudanden, bland annat Actic då, och så har de rabatt på bookbeat, en tjänst där du lyssnar på ljudböcker! Perfekt för en lång cykeltur!

10 sätt att skapa träningsmotivation

1. Boka in dig på något helt nytt träningspass, eller varför inte ett helt nytt gym?

I Rabbles app (som jag visar längre ner hur den fungerar) hittar du 5 (!!!) träningspass helt gratis på Actic, och vet du vad? Jag håller ju Aqua Bike (se redskap på bilden under) på onsdagskvällarna på Actic Eyra i Örebro, och varför inte använda appen och erbjudandet så du kan gå på mina pass? Säg till i god tid dock, de passen är ofta fullbokade.

2. 10 pass avklarade = nya träningsskor.

Vad är det du allra mest blir motiverad av? Jag som älskar att köpa nya kläder, skor, grejer överlag motiverar mig ibland med att genomföra kanske 10 jobbiga träningspass med att belöna mig med en ny träningsväska, eller nya skor eller sådär. Något jobbigt jag måste klara av och genomföra, eller något projekt inför ett lopp eller så. Vad skulle kunna motivera dig? En yogaresa? Thailandträningsresa? Ett par nya gardiner? Bestäm gärna ingenting som har med mat att göra, mat ska inte betingas med belöning anser jag.

3. Starta en Youtube-kanal och dokumentera din träning!

Alltså jag ÄLSKAR vloggar med folk som tränar. De som springer, cyklar, gymmar, kör thaiboxning eller vad som helst och gnäller om hur jobbigt det är haha. Tycker att det är så kul att hänga med på instastorys också, så om du inte vill starta en youtubekanal kan du ju köra där först!

4. Testa en ny sport!

Vad sägs om att joina Örebro Roller Derby? Varför inte testa tyngdlyftning med ÖKK? Eller nybörjarbrottning? Paddla kanot? Roller derby är helt klart roligast, väldigt opartiskt. 😉

5. 100 mil promenad innan julafton.

Tydligen bara 16 veckor kvar…. 😉 Hur långt behöver du gå i veckan för att komma upp i 100 mil till julafton? Hur mycket klarar du av på arbetstid? Hur långt har du till gymmet? Hur kan du få till mer promenader i din vardag?

6. Anta en galen träningsutmaning med dina kollegor.

Genomför Action Run eller Tough Viking, hört att det ska vara “kul”…. Vätternrundan kanske? Ö till Ö? Finns ju massor med roliga och jobbiga saker att göra med kollegorna, och det finns ju mindre och lokala saker att göra också om tiden inte räcker tid. I Örebro kan ni cykla Hemfjärden runt, eller simma en sväng i svartån… 😉

Bild från målgången på Tough Viking, helt slut och helt underbart lycklig haha!

7. Sätt världsrekord i något jobbigt.

Bli starkast i bicepscurls. Hoppa högst. Simma jobbigaste sträckan snabbast. Gå längst. Klättra högst snabbast. Lyft flest vikter längst. Vad vill du sätta världsrekord i?

8. Bestäm dig för att träna upp en riktigt snygg kropp.

Även om väldigt få erkänner det så är det här det absolut största och viktigaste målet för många tränande människor. Så varför kan inte du ha det? Uppmuntrar inte till svält utan att bli stark och forma kroppen med muskler såklart.

9. Testa ett nytt träningsprogram.

Det finns program för att böja tyngre benböj, för att springa snabbare, för att orka stå längre på händerna eller skatea snabbare. Ett tips är att köra igenom hela träningsprogrammet och inte köra flera samtidigt, då kommer du inte få samma resultat som de programmen lovar. Gå till en kunnig PT så får du den hjälp du behöver.

10. Läs träningsbloggar och inspireras av vad influencern tränar.

Många lägger ut färdiga träningspass som du kan köra direkt. Vissa tränar hemma, andra tränar på gym, vissa springer jobbiga intervallpass. Almenäsintervallerna är populära har jag hört! 😉

Ladda ner Rabble.se (länk) appen för ANDROID och APPLE här. I appen hittar du 5 gratis träningspass på Actic, som du måste plocka ut i receptionen.

Såhär ser det ut i appen och här hittar du till mitt Actic! Gå till receptionen, visa upp appen och så får du all hjälp och information som du behöver. De är otroligt snälla i receptionen på Eyra, och hälsa från mig, så blir de extra glada! 😉 Obs: går givetvis bra att träna på andra actic-platser, men vill självklart att ni ska träna hos mig!

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.