Träningsplanering – gratis printable

Kära vänner, idag delar jag med mig av något som en hel del av er läsare frågat efter, och det är en enkel träningsplanering som ni kan skriva ut och fylla i dag för dag. Klicka på bilden nedan så kommer ni till den i hög-kvalité, redo att skrivas ut!

träningsplanering

Här är det meningen att du ska fylla i vad du tränar och hur du känner dig. Skriv gärna om du klarade något på bättre tid än du gjort tidigare, eller om du har gjort något som har fått dig att må extra bra. Skriv ner vad du tränade, hur länge och hur det kändes efteråt.

Träning räknas som det du vill att det ska räknas som. Skriv ner vad det var. Fotbollsträning? Promenad i jakt på pokémon? Tyngdlyftning? Simning? Löpning? Badminton? Rugby? Ishockey? Vad är träning för dig?

Socker är, som alla egentligen vet, något som inte är så bra för kroppen. Det är väldigt gott och går snabbt att äta, innan du vet ordet av det så har du ätit upp hela chokladpaketet, eller hur? 😉 Aja baja! Fyll därför i varje dag som du klarar att inte äta socker på en hel dag! Ju fler kryss på den raden, desto bättre, eller hur?

Likadant finns en ruta för varje dag som du tar dig till arbetet genom att motionera. Att cykla, gå eller transportlöpning, ja, det finns många sätt. Kan du simma till arbetet blir jag faktiskt ganska imponerad… 😉 Det behöver inte vara varje dag, men börja med en dag i veckan, sen tar du två, och helt plötsligt funderar du på varför du ens har det där busskortet.

De andra två handlar om att välja nyttiga val när du äter, att tänka ekologiskt, men att det inte alltid behöver vara det mest komplicerade! Den här printablen är för dig som vill börja träna, som vill komma igång och som vill ha det enkelt för sig. 

clara

Att ha en träningsplanering eller något att följa upp varje vecka är bra för att bygga upp inför det där stora målet. Till exempel: Du vill springa Stockholm Maraton nästa år, men… det är ju så långt bort, så varför träna för det nu. Skriver du ut den här printablen kan du skriva upp varje dag du tränar för ditt mål, och så kan du spara dem i en pärm och gå tillbaka och se om du faktiskt tränade mot ditt mål. Eller gå tillbaka och se din egna utveckling.

Den sista punkten är att skriva upp hur många timmar per natt du sovit. Det är något som är otroligt viktigt för välmåendet, och du vill ju såklart må bra! 😉 Att kunna följa upp hur du sovit under en längre tid kan vara en förklaring till om du kan prestera på arbetet eller inte, om du kan koncentrera dig en längre stund eller om du tappar intresset direkt. Att ha med sömn i en träningsplanering tycker jag är viktigt, att kunna följa upp måendet hos mina kunder, ja, det är ett måste. Jag vill ju att de ska prestera på träningen, och för att få ett bra träningspass så måste man anpassa efter måendet just den dagen.

Lathund för din träningsplanering:

  • skriv upp vad du gjort varje dag som är träningsrelaterat: löpträning, cyklat, promenad med barnen, gympass, gruppträning, fotbollsträning, squash, badminton, simmat – osv.
  • Kryssa för sockerfri dag, motion till arbetet, sallad till lunchen eller en frukt – om du har gjort det just den dagen! (Äter du flera frukter är det extra bra såklart)
  • Skriv upp på ett ungefär hur bra du sov den natten eller hur många timmar du sov – perfekt för att kunna följa upp och se under en längre tid!

Skriv ut, tagga mig i dina bilder du lägger upp med din träningsplanering och sen så = DRA OCH TRÄNA! Lycka till!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.