Träna med Clara Färdiga Gå

Träna med clara färdiga gå

Som ni kanske vet så går jag ett visst program som vi lär oss massor med saker om träning… Den här terminen läser vi ju om äldre, och vad passar då inte bättre än att träna en gammal person? Gunilla (här på bilden) tränar jag under tio veckor, där vi fokuserar på balans, rörlighet och lite styrka. Vi har tränat ungefär halva tiden, och märker redan resultat på hennes balans, vilket är SÅ roligt! Vi har inte så många veckor kvar, jag och Gunilla, vilket är väldigt tråkigt. Förhoppningsvis vill hon träna med mig efter våra tio veckor!

Övningar vi gör är balans på en fot med olika yttre störmoment (som att jag kastar en boll som hon ska fånga) eller kliv upp på en mjuk eller hård höjd. Sedan gör vi lite mer styrketräningsövningar, som benböj och olika magövningar.

Det här är inget jag tar betalt för, och inget som heller ska betygsättas, utan jag gör det för att lära mig om hur jag ska göra för att träna en äldre person. Det är ganska stor skillnad i tänk jämfört med att träna någon som är runt 30 år, eftersom de har annorlunda referensramar och en annan inställning till träning. Här handlar det mer om att kunna vara mer stabil i vardagsövningar, istället för att bli stark (som är mitt mål).

Snart är det dags för Fotboll för alla tjejer, äntligen, och efter det ska jag på en utbildning för unga ledare inom idrotten. Whoopiewhoopie! 

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.