Träna inför Action Run

ÖREBRO action run

Ni vet, snart är det Örebro Action Run, ÄNTLIGEN!

Som jag har längtat! Som jag har tränat inför det (nästan)! Som vi har förberett oss!

Jag och tjejen bredvid mig, vi i de lila tröjorna, är otroligt taggade på att köra igen! J har tränat massor med löpning och jag har tränat massor med styrka, så vi kommer komplettera varandra grymt det här året. Förra året var det lite brister, men förra året var också bara ett test. Detta året kommer vi vara bäst på hela racet!

Hur du tränar inför Action Run:

För att komma igenom action run behöver du träna på vissa saker, för att komma igenom hindrena, och de tänkte jag dela med mig av här nu. Vissa moment är tuffare än andra och vissa är inte ens att jämföra med de andra!

  • Träna intervaller! Det är bra om du orkar springa en kilometer utan problem! Gärna ganska fort, så du kan springa förbi alla andra, så du ser hurtig ut och riktigt stark. Då, men endast då, får du någon som ogillar dig.
  • Träna överkroppsstyrka! Mycket i det här är att klättra över saker. Det är rep och det är spindelnät (alltså inte riktigt spindelnät utan sånt som är gjort av rep) och det är bommar och staket man ska över. Det enda sättet att komma över de hindrena är att vara stark i överkroppen.
  • Träna greppstyrka! Det är ringar som ska klättras igenom, det är bommar som ska tas över och det är massor med annat. Tänk om du trillar och tvingas göra burpees bara för att du inte var tillräckligt stark i nävarna……………..
  • Träna explosivitet i benen! Förra året sprang vi över plaströr i Svartån. Tro mig, då ville man vara explosiv och stark i benen. Vi var inte det, så vi hamnade i vattnet och fick försöka ta oss över den där äckliga ån. Usch och fy.
  • Träna uthållighetsstyrka i benen! Vill du överleva hela loppet eller?
  • Träna pannbenet! De flesta hindrena behöver du vara stark psykiskt för att ta dig igenom. Vem annars hoppar in i en buss genom fönstret frivilligt liksom? Eller klättrar igenom ett trångt rör eller kryper på vingliga brädor under bron vid Harrys?

Det här året är vi tuffare. Vi är starkare. Vi är bättre. I år är det vårt år.

Läs mer: Racerapport Action Run 2016. 

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.