TIO sätt att komma iväg till träningen

tränaförhälsa

För vissa är det lätt att komma iväg till träningen, som mig som älskar att träna, för andra är det riktigt svårt. Det finns massor med olika anledningar, men när en inte har vanan inne och verkligen vill skaffa den där vanan så kan det vara svårt. Den inre motivationen är inte så stark så den övervinner soffan. Därför vill jag ge er tio tips på hur ni kommer iväg, ett pass i taget, och sen kommer ni vara lika träningsgalna (glada) som mig!

Skaffa en workoutbuddy!

Hitta någon som tränar (eller som också vill börja) som drar iväg dig! Någon som står utanför din dörr och tjatar, någon som smsar dig på morgonen och peppar dig för en morgontur i löparspåret eller ett sent gympass.

Sätt små köpmål!

Om jag klarar att springa fem kilometer utan att stanna en enda gång så ska jag få köpa mig ett par nya löparskor! Eller om jag kommer iväg till gymmet 15 gånger den här månaden så får jag köpa en ny träningsväska! Även om jag älskar att träna och väljer det framför det mesta så kommer alltid såna här mål motivera mig lite extra, en har ju något som väntar på en på andra sidan målet!

Nerike Knockouts

Börja med något nytt! 

Det kan vara otroligt motiverande att börja med en 10-veckors kurs i exempelvis bugg! Då får du en eller två gånger i veckan med dans, perfekt konditionsträning och så får du träffa nya vänner. Eller förresten!! Kolla in vad rollerderbylaget heter i din stad och kontakta dem för att se när deras nästa freshmeatintake är… 😉 Helt opartiskt tips!

Boka in träningspasset.

När du får en tandläkartid skriver du ju upp tiden så du inte glömmer det, eller hur? Gör samma sak med ditt träningspass! Det är ju ändå en investering i dig själv! Låt det bli ett möte du absolut inte kan avboka.

Förbered träningsväskan. 

Ska du träna efter jobbet? Ta med träningsväskan. Ska du träna innan jobbet på morgonen? Packa kvällen innan. Ska du träna på lunchen? Ja, ni hänger med. Förbered. Packa dina bästa träningskläder och förbered dig för ett kul träningspass!

Skaffa en träningsdagbok! 

Skriv hur det gick, skriv hur det kändes, skriv vad du gjorde och skriv hur det kommer kännas dagen efter… Ha det som en enbart positiv bok! Du vill inte komma ihåg hur dåligt det gick, du vill skapa den positiva känslan om hur bra passet var, eller hur? Skriv om hur grym du var, hur du tog ut dig i din sista repetition, hur grymt vattnet smakade efter passet, hur härligt det var att duscha efteråt eller något annat. Minst en positiv sak per pass.

Fixa den ultimata träningslistan.

Skaffa spotify eller någon annan musiktjänst och skapa en otroligt grym lista med underbar musik. Vad gillar ni för musik? Jag gillar allt möjligt, helt beroende på vad jag gör. Ibland är det bäst med spotifys egna Lush Life. Den streamar jag nog allra mest…. Får mig alltid på bra humör!

20160530_134853.jpg

Tävla med dina vänner!

Den som kommer sist till passet ska köra 25 armhävningar, springa 10 intervaller och göra otroligt tunga utfall. Tänk på att inte mäta prestationen mellan varandra, vi är alla olika. 😉

Investera i snygga träningskläder.

Har du snygga träningskläder så vill du ju visa upp dem, right? Jag vill det i alla fall. Instagram, twitter, facebook osv, ALLA SKA SE DEM!!! 😉 Åtminstone de på gymmet.

Sätt ett mål att jobba mot!

Klara av att springa en mil utan att stanna. Cykla den där sträckan på en viss tid. Lyfta ett visst antal kilon. Orka en minut i plankan. Hoppa en viss sträcka i längdhopp. Sätt ett stort mål om du vill, men sätt också ett eller flera delmål, vilket gör resan mot det stora målet lättare! Om du vill vara en sån som tränar fem gånger i veckan, börja med att alltid genomföra det där passet på tisdagar. När du klarat det i tre veckor i rad, börja med passet på torsdagen också. Sen om några veckor lägger du på ett till, och vips så måste du planera dina vilodagar istället.

6 Comments

  1. Att komma över den där gränsen när man helt plötsligt måste planera vilodagarna är magiskt! Smart tips det där med att alltid komma på/skriva ned något positivt efter varje pass.

    • Ja, men precis! Det är en ganska härlig känsla 😉 Ja, det är ändå ganska viktigt. Att alltid tänka på vad som var bra och att värdera sig positivt 🙂

  2. Jag känner bara ”bla bla träna för hälsan bla bla”. Om jag vet att jag får ett par sprittans nya färgglada tights om jag springer 3 pass den här veckan, klart som fan att jag tar det över några extra dagar på åldersdomshemmet alla dagar! 😉

  3. Här funkar nog den där träningslistan bäst! Musik kan verkligen påverka mitt humör och min energi. Fullkomligt älskar att lyssna på musik när jag springer. Kan springa så mycket längre då när jag blir peppad än om jag bara hör mitt flåsande =P

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.