Open up 2016 – från vi och dom till oss

open up 2016

Igår var jag på Open Up 2016. Egentligen är det en tvådagarskonferens, men på grund av skola kunde jag bara vara med den första dagen. Open Up 2016 är en tvådagarskonferens där huvudämnet är integration. 

Integration i företag, i föreningar och i vardagliga livet.

open up 2016

Ämnen som berördes på första föreläsningstimmen var på den internationella nivån. Vad som händer i världen just nu. Varför folk röstar på Trump. Tillhörande i grupper. Varför vi prioriterar våra egna grupper.

Suad Ali pratade om rasism och vad det betytt för henne i hennes liv. Hur fördomar format henne till vem hon är idag och hur det hindrade henne från att söka posten som elevordsförande när hon var elva år gammal.

open up 2016

Vi åt massor med god mat och ännu mer god fika, alltid när det är event på Conventum så vet en att en absolut inte kommer gå hungrig resten av den dagen… 😉

Förutom att lyssna på arbetsförmedlingen, IKEA och EON så kom Christina och pratade om Yallatrappan. Ett otroligt häftigt och BRA företag i Malmö som… ja. Läs om det. Blev SÅ inspirerad och så glad över vilken framgång de i Yallatrappan haft.

Idag (fredagen) ska det ha varit många andra intressanta föreläsningar, framförallt är jag ledsen över att ha missat Be a Buddy- friskis&svettis-föreläsningen. Jag tror det är helt enkelt att medlemmar i friskis&svettis tar med sig en nysvensk dit till lokalerna för träning, men är ganska osäker, så hade gärna lyssnat för att förstå mer!

Open Up 2016 – från vi och dom till oss

Efter ett visst valresultat förstår vi att världen är osäker och att integration är ett ÄNNU viktigare samtalsämne än någonsin. Att våga diskutera, att våga välkomna och allt vad som behövs göras, det är ännu viktigare än någonsin.

Stort tack för att jag fick vara med på en av två dagar! Ser fram emot kommande år!! Ser också fram emot när det inte längre finns ett vi och dom i den här aspekten. När vi alla är på samma plan. Då ni, då är det magiskt. 

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.