Om att inte vilja se ut som alla andra

Många frågar mig om kost och träning, vilket är superkul! Får ofta till ganska bra diskussioner som förhoppningsvis får personen att tänka om och gå ur sina gamla banor, framförallt när det gäller kosten. Senaste veckorna har ganska många frågat mig om hur man ska äta för viktnedgång, eller egentligen; alla frågor om kost de senaste veckorna har handlat om viktnedgång.

Det är som att man måste vilja gå ner i vikt.

Antingen vill personen gå ner 10-15 kg, eller är det de där två kilona på magen som de vill gå ner. Eller något helt annat. Men ni vet, det är inget nytt och det är samma visa varje gång. ”Jag vet ju hur man gör, men har du inget speciellt knep?”

Ofta i samband med de samtalen får jag höra ”jag vill se ut som dig”. Som att jag har en superkropp. Men jag ska vara ärlig, för sju år sen drömde jag om att ha kroppen jag har nu, men inte visste jag att det skulle krävas att jag väger 10 kg mer istället för de där 5 jag försökte gå ner.

Jag försöker gå upp 10 kg.

Varje gång jag säger det är det som att folk blir helt chockade. Hur kan man vilja gå upp i vikt? ”Jag kämpar här med att gå ner i vikt, och du vill gå upp i vikt…”  Det är som att jag svär när jag säger det. Som att jag säger något skamligt.

Egentligen handlar det inte om en viktuppgång, utan det handlar om mer muskler. Jag vill bli starkare, större, tyngre. Det är inget jag tränar aktivt för att bli, jag har inget träningsschema som bygger upp just det, men det är det jag tränar mot långsiktigt. Jag måste inte gå upp just tio kilo. Jag kommer inte bli nöjd när det är tio kilo mer på vågen, och det är inget jag äter mot specifikt. Det är mest något jag säger som motargument när alla tjatar om att gå ner i vikt.

En viss siffra på vågen kommer inte göra dig lycklig. Det handlar om hur du mår i din kropp. Om du är hälsosam och tar hand om dig själv. Vad du vill ha din kropp till. Sen är en grov övervikt aldrig bra, det är inte hälsosamt, men jag vet överviktiga personer som klarar att genomföra träningar som ”normalviktiga” inte skulle ha en chans att klara av.

Jag är nöjd med hur jag ser ut, hur min kropp är. Lite biffigare skulle den kunna få bli, men det tränar jag ju också mot. Sakta men säkert. Ingen stress där inte. Så tycker jag du också ska tänka, att du ska sträva emot. Kolla på dig själv i spegeln. Är du nöjd, ja, men fortsätt då med vad du gör idag. Är du inte nöjd, kontakta mig så ska jag hjälpa dig att komma dit du vill.

One comment

  1. ”En viss siffra på vågen kommer inte göra dig lycklig. Det handlar om hur du mår i din kropp. Om du är hälsosam och tar hand om dig själv. Vad du vill ha din kropp till.”

    WORD! <3

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.