OfficeOnsdag – om att träna på arbetet

officeonsdag

Att träna på arbetet

Är det något du gör? Har du möjlighet att röra på dig eller innebär ditt arbete att sitta framför en dator dag ut och dag in på ett och samma kontor hela tiden?

Om du sitter mest vid en dator om dagarna är det här inlägget till dig, och kommande inlägg. Jag har nämligen tänkt börja med en serie som jag kallar officeonsdagar, där jag fokuserar hur du som kontorsnisse kan få in mer aktivitet i ditt arbete. Att ställa sig upp och gå runt i bara några få minuter varje halvtimme aktiverar hjärnan så att du kan koncentrera dig bättre.

Att samtidigt skaka loss i axlarna (himla konstigt uttryck, men ni hänger nog med i tanken) och att vrida på handlederna, för att få upp syretillförseln till alla leder och småmuskler, så att du kanske slipper spända axlar och stela handleder.

För även om det är skitbra att du går iväg efter jobbet på det där gruppträningspasset och kör stenhårt där så svetten bara rinner om dig, så måste du även tänka på din vardagsmotion. Vardagsmotion innebär allt annat du gör än det du tränar. Om du tar cykeln till arbetet, om du tar en promenad under lunchen eller om du bara ställer dig upp varje timma och tar en bensträckare eller går och hämtar vatten.

Rökpauser – bra OCH dåligt

Rökning är inte bra. Men själva rökpausen, den är bra. Har du någon på ditt arbete som blossar på ganska rejält? Ta för vana att följa med hen ut, och istället för att stå i ett hörn, så går du en treminuterspromenad. Kanske runt byggnaden du sitter i,  eller bara upp och ner i trapporna om du sitter på fjärde våningen.

OFFICEONSDAG

Officeonsdagar kommer bjuda på träningsprogram du kan köra, med ett för niotiden, tiotiden och självklart för sista timman innan det är dags att gå hem. Jag kommer skriva om vad du kan tänka på vid lunchpromenaden och om att ta en promenad istället (kanske både och) för eftermiddagsfikat. Jag kommer skriva om hur du ska tänka om du är frilansare och jobbar hemifrån, eller om du har en fast arbetsplats. Har du ett höjbart skrivbord eller ett fast?

Jag hoppas det här kommer få upp ditt intresse för vardagsmotion och om varför det är så viktigt att faktiskt röra på sig på arbetsplatsen! Jag tänker förklara varför det jag tycker det är bra att röra på sig, även om det är otroligt skönt att sitta hemma och skriva i sängen, eller i soffan, eller i den där sköna kontorsstolen. Jag vill att du ska slippa ha ont, slippa vara stel och ja, men må bra. Då kan du också prestera bättre på ditt arbete och du orkar mer. Perfekt! 😉

Kika in här på onsdagar och lär dig mer! 

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.