Officeonsdag – om att träna från soffan

officeonsdag

Första OfficeOnsdag! Idag är officeonsdag hemifrån mig! Tänkte visa övningar som du kan göra direkt från soffan… 😉

För när man är student – eller bloggare eller företagare – så är det väldigt lätt att hamna i sängen eller soffan eller någon annan skön möbel som kanske inte är den bästa för kroppen. Det är lätt att hamna där när det är dags att läsa artiklar, att skriva ett bra blogginlägg eller syssla med bokföringen.

output_qz3dkw

Känner ni igen er?

Jag ska erkänna att efter jag flyttade till den nya lägenheten för några månader sen så har jag hamnat väldigt ofta i den här soffan, och ja, den där soffan är väldigt mjuk, så man sjunker ner väldigt lågt och det är inte alltid bra för rygg och axlar.

Under varje OfficeOnsdag tänker jag dela med mig av tre övningar som du kan göra när du känner ”aae, nu gör det ändå ont”, ELLER så gör du det innan det börjar göra ont. Ett tips är att sätta en timer på telefonen när du sitter hemma på 30 minuter, och var 30e minut gör du övningarna nedan:

officeonsdag

Öppna upp

Första övningen – sträck ut överkroppen med armarna bakåt i första steget. Andra steget så tar du tag om ena armen och pressar den mot dig på andra sidan över bröstet för att sträcka ut baksida axel. Så här blir det en kombo – du sträcker ut både rygg och bröst.

officeonsdag

Vrid i handleden

Här – armarna rakt fram och vrid i handlederna. Försök att inte vrida hela armen utan fokusera på att vrida endast i handleden. Varför det är bra att ta hand om sina handleder? Jo, för att om man sitter med en dator hela tiden så rör man inte jättemycket på handlederna eller ger dem bara en ensidig belastning – och för att dina handleder ska vara funktionella behöver du röra på dem och få igång blodcirkulationen bland annat. Viktigt!

officeonsdag

Ställ dig upp

Upp och hoppa! Upp och ner fem gånger om sätter fart på blodcirkulationen i kroppen och gör dig mindre stel. Sträck gärna händerna över huvudet också, som en liten bonus, och om du vill, gå en promenix runt soffbordet.

officeonsdag

Något annat att tänka på är att byta ställning! Variera dig lite! Nu är kanske ingen av de här ställningarna speciellt ergonomiska, men vilken sittposition är det i en soffa? 😉

Dela gärna inlägget till någon som jobbar hemifrån, någon som behöver RÖRA PÅ SIG, lovar att ni känner minst en som klagar på att hen har ont i axlarna! Nästa vecka kommer det ett inlägg från att jobba vid ett bord där man nästan kurar ihop sig… Så kom hit på onsdag!

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.