Office Onsdag – träna tyngre hos teknifik

Teknifik Elin

Hej och VÄLKOMNA till veckans Office Onsdag! Den här veckan är vi hemma hos Elin, eller som ni kanske känner till henne mer: Teknifik. Själv känner jag henne mer som Dooms Daisy, för hon är en av spelarna i Örebro Roller Derby. Känner ni igen henne? 😉 

Elin har ju byggt ett riktigt snyggt hemmakontor som jag har följt på bloggen (resan dit alltså). Och lovar er att även om det är snyggt på hennes bilder, så var det mycket snyggare i verkligheten! Så därför passade jag på att ta en av Office-Onsdagarna hos henne!

Den här veckan fokuserar vi på tyngre träning, träning som du kanske inte gör varje halvtimme på kontoret, utan det här är tre bra övningar att göra en eller två gånger per dag. Lite pulshöjande och lite mer krävande. Bra och lite jobbigt. Ett tips: gör det som en daglig tävling med kollegorna – den som står kortast tid i plankan får gå och hämta kaffe.

plankan

Plankan

Första övningen är plankan! Att tänka på: Inga putande rumpor, inga hängande rumpor, utan en stabil och rak linje genom hela kroppen. Går bra att göra med böjda knän eller raka armar också, så länge du har en rak linje i kroppen.

Step up

Step up på kontorsstol

Övning numero två är step ups. Bra övning för balanssinnet samtidigt som det fokuseras på lite lårstyrka. Utmaning: Använd inte foten du har i golvet som extra kraft när du ska upp, utan använd bara lårstyrkan i det benet (foten) du har på stolen.

stolsdips

Stolsdips på kontorsstolen

Superbra för axlar, armar, bålstyrka och ja, resten av kroppen med. Välj mellan raka och böjda ben, ju rakare desto tyngre eftersom böjda ben tar bort kroppsvikten.

apple watch

Förutom att träna snackade vi givetvis teknik – det är ju det som Elins blogg handlar om. Här ser ni en apple watch – det är en klocka kopplad till telefonen. Den bästa funktionen som klockan har (enligt mig) är en aktivitetsmätare, den säger till dig att du ska röra på dig, och i rörelsen så mäter den hur intensiv du är. Så om du går, om du springer eller vad du nu gör så känner den av det. Superbra funktioner, något som ni kan läsa mer här i hennes recension.

Hur många repetitioner och set? Det får ni välja själva. En gång per dag är det bra att göra lite tyngre övningar, men det behöver inte vara så många repetitioner, målet är inte att träna för att bli stark här, utan för att få en aktivering i alla muskler och få en bättre blodcirkulation, vilket syresätter bland annat hjärnan och hokus pokus du kan koncentrera dig bättre!!

Stort tack Elin och Teknifik!

Tack för att vi fick besöka dig och ditt snygga hemmakontor! Nu hoppas jag alla ni därute lägger er ner på golvet och kör lite plankträning. 😉 

Läs mer: Office Onsdag från soffan.

3 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.