Nu måste vi sluta må dåligt 

Vi måste sluta klanka ner på oss själva. Vi måste sluta nedvärdera oss själva. Vi måste sluta hata våra kroppar. 

Vi måste vilja må bra. Vi måste ta hand om oss själva. Vi måste försöka ändra synen på oss själva. 

Vi måste stanna i tankegången när vi tänker något negativt om oss själva. Vi måste visa oss själva att vi faktiskt är bra på vad vi gör. Att våra ben är fantastiska för de bär runt på oss hela tiden. Att våra armar är fantastiska för de orkar lyfta saker. Att våra ögon är bra för de orkar se saker. 

Inte skulle du låta någon annan klanka ner på sig själv? Varför låter du då dig själv? Varför är det mer okej att det är fel på dig än på någon annan? 

Nej, jag är inte nöjd med allt på min kropp, men jag väljer att se det jag är nöjd med. Jag väljer att tänka att min kropp är grym ändå. Den orkar det jag vill, den klarar det jag vill och den har inte gått sönder ännu med tanke på alla grejer jag hittat på. 

Jag förstår att det inte alltid är så lätt att tänka så. Att vara positiv. Men försök ändå. Försök vara snäll mot dig själv. Försök med att tänka ut vad din kropp är bra på. Eller vad du är bra på. Är du bra på att lösa problem snabbt? Komma ihåg alla namn du hör? Springa milen under en timme? Baka världens godaste kladdkaka. 

Det finns massor att vara bra på eller vara nöjd med. Hitta dina styrkor, en efter en, och bli nöjd med dig själv. För vi måste sluta må dåligt.

5 Comments

  1. Läste som hastigast häromdagen när jag rände runt på nåt men läste ordentligt nu när jag såg att Clara på Bossbloggen tipsat om det här inlägget.

    Håller med om att det är så otroligt viktigt att försöka, även om det är svårt. Man kan ju faktiskt förändra sina tankar och känslor till sig själv och det är sååå värt att hjälpa sig själv att utvecklas. Tränar på det jag med. Tumme upp för bra inlägg!

    • Men tack! Verkligen! Ingenting en får ta för givet, utan otroligt viktigt att jobba på dagligen! Precis som du skrev i ditt inlägg, så registrerar hjärnan negativa tankar som hot! ♡

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.