Nu är det dags att börja bygga biceps

tyngdlyftning

Jag kommer flytta mitt fokus lite grann.

Jag kommer gå från att köra mest ben på gymmet till mest överkropp. Varför? För att jag behöver bli mycket, mycket, mycket starkare i överkroppen.

Jag är liksom stark i underkroppen till 200% jämfört med min överkropp. Det är överkroppen som inte orkar när jag kör benböj, det är överkroppen som inte orkar när jag kör marklyft och jag kommer väl aldrig orka köra ryck på vikten jag väger om jag inte blir starkare i överkroppen.

smart planering

Det här är en träningsdagbok jag kommer börja sälja. Mer information kommer imorgon eller söndag om hur ni köper den, men ja, för att kunna sälja något vill jag använda den själv såklart, så därför kommer jag börja köra den nu.

Här ser ni upplägget jag körde idag efter tyngdlyftningspasset, och det är så jag kommer köra. Tre eller fyra överkroppsövningar varannan eller var tredje dag, och sen en magövning, som hjulet.

Jag kommer köra höga reps (åtminstone höga jämfört med vad jag är van vid från tyngdlyftningen, där två reps är lagom), och kommer jobba med att klara 8:or eller 12:or på den vikten jag kör, och när jag kan det, så höjer jag.

Tyngdlyftning

Egentligen har jag väl insett att jag behöver det här för länge sen, men nu tar jag tag i det också.

Målet är bland annat att inom en snar framtid kunna dra upp 130kg i marklyft, kunna böja min egna kroppsvikt utan problem (helst flera reps) och kunna göra chins. Sen är det såklart ett mål att bli bättre tyngdlyftare, men det kommer liksom automatiskt tror jag av det här.

Körde ju första passet med det här idag, och ja, trött blev jag… 😉 Men det är skönt nu när jag är klar!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.