Medveten närvaro

Semla och Allegiant

Den här bilden laddade jag upp igårkväll på twitter, hade innan läst ungefär 50 sidor innan kvällen och när jag släckte lampan hade jag läst 200 sidor, utan att ens reflektera över tiden som gick. Jag försvann in i bokens värld (och semlans först, den försvann väl på max 10 sekunder).

Att läsa är mitt sätt att slappna av. Är jag stressad så läser jag, är jag orolig så läser jag och är jag uppe i varv så läser jag. Det är nästan som terapi för mig, att få försvinna ut i en annan värld en stund och slappna av, för att sen återvända till verkligheten och kunna se nyktert på det som stressar upp mig.

Jag tolkar Annas inlägg om närvaro och närhet som att hon tänker liknande som mig. ”Att göra en sak i taget, koppla ner, lyssna mer och helt enkelt vara mer ’här och nu'” skriver hon, vilket jag också tror är så viktigt. Att inte känna en press över att man alltid måste svara när någon skriver. Man måste inte alltid ha stenkoll på vad andra skriver på twitter, eller svara på instagram eller facebook. Det är inget som händer om du väntar en timme med att svara.

Hon fortsätter med att förklara hur viktigt det är att ta hand om sina relationer, vilket jag också tycker. Ibland kan det vara värt att plocka undan telefonen en timme när du umgås med dina vänner, för att lägga ner energi på dem just då. Eller likadant med din partner. Ju längre du väntar med att scrolla instagramflödet desto mer bilder kommer du ju ha… 😉

Att släppa taget om telefonen ibland, och stänga av tv och dator tror jag kan minska på mycket stress, åtminstone har det hjälpt mig. Jag älskar att läsa och försöker läsa åtminstone en timme per dag, bara för att slappna av. Jag hjälper alla mina kunder via datorn och skriver alla skoluppgifter via datorn, så med någon timmes paus för bokläsande så får hjärnan slappna av, precis som vid min styrketräning eller när man träffar vännerna.

Jag älskar sociala medier och tycker det är SÅ roligt, men genom att ta pauser så får man sakna det lite extra och det blir extra roligt när man återvänder!

8 Comments

  1. Kul att läsa din tolkning av mitt inlägg. Tror många tänker som oss, men att tröttheten ofta är det som får oss att sticka från verkligheten.

    Håller med dig om sociala medier. Många gånger kan det gå en vecka innan jag hinner kika in på bloggarna jag följer, men då är det massor av intressant att läsa.

    Och böcker är bra grejer. Perfekt sätt att koppla av på, få inspiration och drömmar. Ska bli bättre på att lägga mig riktigt tidigt för att inte somna efter första sidan.. 🙂

    • Vad roligt att du hittade hit! 😀 Ja, men eller hur! Det blir ju roligare än att bara ha ett inlägg eller två som är nya! 😉 Haha ja, det kan vara en bra idé! Kram!

  2. Jag älskar att fastna i en bok så att tiden bara försvinner! Senaste tiden har jag lyssnat mycket på ljudböcker och det har lite samma tendens där om boken är bra.

  3. Eller hur! Det är viktigt att ta hand om sin vänskap och sina relationer. Jag håller med dig om tankarna kring sociala medier, vänta några dagar för att ha tid att upptäcka andra närvarande saker och dessutom har man mer att kolla på på en och samma gång.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.