Lördagspasset

NU kommer jag börja med en ny grej varje lördag, helt enkelt att dela med mig av ett kort hemmaträningspass att köra. Det här passet innehåller bara fyra härliga överkroppsövningar, men de är perfekta att köra mellan intervallträning eller mellan varven med benböj på gymmet.

Uppläggsförslag

AMRAP: Gör varje övning tio gånger så många gånger du hinner under en låt, exempelvis härifrån. Efter en låt tar du tre minuters vila, sen upprepar du med en ny låt, och ja, totalt fem låtar ska du göra.

Med intervaller: Spring en minut, gör 10 repetitioner av varje övning, spring en minut, gör 10 repetitioner. Gör detta antingen så många gånger du hinner på en halvtimme (så kan du skriva upp och mäta ditt resultat mot nästa pass), eller så springer du 12 intervaller och gör varje övning (10 repetitioner) i varje paus.

Touch ankles

Övning ett: Touch ankles – Ha dina ben i 90 graders vinkel och försök nå dina ankelknölar.

Plankvariant

Övning två: Gående planka – stå i plankan, gå upp till att stå på händerna, och gå sen ner igen till vanlig plankposition.

planka med vrid

Övning tre: planka med vrid – Vrid upp med handen och peka/titta upp emot taket.

armhävningar

Övning fyra: Armhävningar. I can do it, you can too!

LYCKA TILL!

Dela gärna med er om hur det har gått! 

6 Comments

  1. Konstaterande: Jag har ungefär 1% muskler kvar av det jag hade från tiden jag tränade styrka regelbundet. Kanske 0,5 %. Kanske mindre. Det som såg så lätt ut! Det var ju skitjobbigt! 🙂

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.