Jag gjorde en nyttig granola.

nyttig granola

Jag har gjort mig en nyttig granola, och vet ni? Den blev supergod. Eller kanske inte jättenyttig, för hade en del honung på, men ganska nyttig. Honungen kan vi ju låtsas som att den är nyttig. 😉

nyttig granola

Brukar ni följa recept när ni gör granola? Eller har ni ens gjort granola? Jag bara höftar lite grann. Har läst mängder med recept tidigare från andra bloggar så är inte helt ute och cyklar, men äsch, det är väl bara att höfta lite.

Min granola innehåller:

 • Havregryn
 • Olika frön – solrosfrön, sesamfrön och massor med annat jag hittade i skåpet
 • Kokos
 • Honung
 • Kakao

Hur jag gör? Blandar allt utom kakao i en bunke, sprider ut på en plåt och innan jag kör in det i ugnen så häller jag på lite kakao (ganska mycket) för det gör det lite extra gott! Sen in i ugnen i några minuter, tror jag hade inne i en kvart på kanske 150 grader. Det där vet jag inget om, utan satte på värmen och så gick jag och passade hela tiden.

En gång brände jag min granola (för glömde bort det) och en gång så hade det inte bakats ihop alls. Denna gången blev det himla bra faktiskt. Lite mycket müsli, och inte så mycket granola, men jaja, det är fortfarande gott.

nyttig granola

Egentligen är det ju så lätt att göra eget, och billigare, än att köpa Paulúns som är min favoritgranola annars, men ja, det är ju så lätt att bara ta ett sånt där paket i butiken och bara äta.

Ska dock försöka att INTE köpa mer, utan att bara göra, och testa olika ingredienser och mixa lite. Är sugen på att köpa egna torkade hallon/jordgubbar och ha i, för kakao och hallon-smaken är ju min favoritpaulúns-smak. Frågan är väl om min eller deras är en mer nyttig granola… 😉

Denna gången antagligen deras eftersom jag öste på med honungen…. Aja!

Gör ni egen granola?

4 Comments

 1. Jo, jag har gjort granola flera gånger…men det brukar alltid sluta med att jag slänger sista hälften, gäller även köpt granola. Jag vill vara en granola-människa tror jag, men jag är visst inte det haha. Jag gjorde en med pepparkakssmak förra vinter dock, och den var sjukt god. 😀

 2. Gott!
  Jag gjorde egen granola mycket förr. Men nu för tiden är jag för lat och köper i butik istället. Idag köpte jag tre granolas!

  • Det var faktiskt du som fick mig att förstå att jag kan göra egen granola! Så tack för inspirationen 😉 Men ja, det är lite för lång process det där.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.