Im home again

Taizé

IT HAS BEEN A WEEK.

Taizé

Egentligen mer än en vecka, men i Taizé var jag en vecka. Och det var min semestervecka för detta året. Varför har du inte haft mer semester än så? Hur kan det räcka med bara en vecka? Jo, ni ska veta, jag är en väldigt rastlös person som gillar att hitta på saker. Och Taizé är så pass lugnt och stillsamt och wififritt att jag bara behöver en vecka för att verkligen komma ner i varv. Visserligen har jag inte sovit så bra, för det har varit svinkallt att sova i tält, men sova bra, det gör jag hemma. Istället har jag fått en vecka med massor av tid att reflektera, att diskutera frågor som är viktiga för mig och bara fått skratta och umgås mycket.

Ja, det finns internet, och ja, det är bra mottagning på telefonen så hade jag velat koppla upp mig så hade det gått utmärkt. Men jag valde att inte göra det. Jag valde att ta en vecka helt utan internet, och bara ha kontakt med omvärlden via sms.

Taizé

Det var jag, min Jossan och min Ebba, och tre tusen andra människor som var i Taizé den här veckan. Jag har träffat massor med italienare, svenskar, tyskar (hälften av alla besökare är alltid tyskar där) och folk från andra länder. Jag har diskuterat bibeln, jag har lärt mig svära på italienska (men det har jag glömt nu när jag försökte säga det) och jag har fascinerats över hur världen stannar upp när man är i det franska klostret Taizé.

Taizé taizé

Taizé är mitt paradis, det är min tillflykt, det är min plats där mitt liv tar en paus. Inte många andra värderar ett kloster som bästa semesterstället men för mig är det exakt vad det är. Här får jag träffa andra och exakt bara vara mig själv. Inga krav, ingen prestation. Bara jag och Gud, och tre tusen andra personer.

Taizé

Taizé

Nu är jag dock hemma och nu är jag otroligt motiverad att börja jobba igen. Har redan fått godkänt att jag kan börja massera i september igen, i slutet av månaden kan ni börja boka det! Nästa vecka börjar jag med träningen för BraKropp igen, och ja, imorse var jag på ett planeringsmöte för Fotboll För Alla Tjejer i kyrkan, vi håller på att skapa något riktigt bra tror jag!

På lördag händer det många grymma grejor! Vi i ÖRD har två träningsmatcher à la pride!!! Hoppas vi ses där! Jag är åtminstone mycket taggad och ser verkligen fram emot att få träffa mina spelare igen! Sen ska jag vara med om en lite hemlig sak, berättar efteråt, och efter det är det prideparaden i Örebronx, vilket jag ser så mycket fram emot!!!

Sen kommer det massor med andra grymma saker, men det får ni vänta lite med att höra om, I’ll be back with more! 😉 Det kommer även ett ordentligt inlägg om vad Taizé är, i äkta Teknifik-style.

2 Comments

  1. Fnisss! Det där med att svära på italienska… Hade en från Italien på mitt jobb förut, gissar att det kanske var ”vaffan kolo” och/eller ”porka dio” du lärde dig? OBS! Ej korrekt stavning, haha!

    Ha det gott !!

    /Anna

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.