Fyra tankar om att planera tid

Som några av er redan vet så sysslar jag med ganska många saker om dagarna… Min hemlighet bakom det är att planera tiden och sätta ut ett mål med varje sak jag gör, där jag motiverar varför jag vill göra det jag gör. Till exempel så är jag ju tränare för Nerike Knockouts, vilket jag lägger tre timmar i veckan på, inte mer, inte mindre, utan det är den tiden jag sätter av till det.

Veckans torsdagslista handlar om att visa för er hur ni också kan skapa era egna projekt och hur ni fortsätter med dem, och ja, planera er tid kring projekten. Jag beskriver hur jag tänkte kring projektet fotboll för alla tjejer, mitt integreringsprojekt jag startade igång med några vänner, som har gått riktigt bra hittills och kommer bli ännu bättre!

  • Vad är det du vill göra? Jag ville göra något för alla flyktingar som kommer hit. Det har jag velat göra länge, men inte vetat riktigt hur. Sen så hörde jag talas om Ronjabollen, och direkt kände jag att jag ville göra samma sak. Sagt och gjort, mailade kontakter, skapade nya kontakter och helt plötsligt satt jag där med en hall, några tränare och ett glatt gäng deltagare.
  • Hur mycket tid vill du lägga på projektet? Jag bestämde mig för att lägga ca 2 timmar i veckan på det, där en timme är träning och en är planering/möte eller vad det kan behövas göras just den veckan.
  • Vad vill du få ut av det? Jag har funderat mycket på den frågan, speciellt innan jag startat igång något… Av det här projektet ville jag mest testa att starta igång något eget och driva det framåt, och se vad det kan leda till i framtiden. Samtidigt så ville jag fortsätta arbeta med ungdomar, som jag gjort under flera år, men på ett nytt sätt, plus att jag ville använda mina ledaregenskaper från utbildningen!
  • Vad behöver du hjälp med? Ett projekt (iaf som jag startat) blir aldrig bra om man bara är en person. Jag hade aldrig nått tjejerna om jag hade kontaktat dem direkt (eftersom jag inte visste vart de fanns), och jag hade aldrig klarat hålla koll på alla deltagare om jag inte hade haft några tränare… Jag hade inte heller fått en lokal, om jag inte hade haft kontakter på universitetet, eller…. Ja, ni förstår vad jag menar. Använd de kontakter du har, för att nå dit du vill. Låt andra hjälpa dig att nå dit du vill!

Så därför lägger jag numera två timmar på fotbollen, tre timmar på rollerderbyn, tre på det, fyra på det, tio på det osv. Och allra mest på min egna träning, såklart! 😉 Därför ska jag snart iväg och träna! Varmaste soligaste kramarna, iväg och starta projekt med er nu!

Har du några andra bra tips för att planera tid?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.