Fem varor jag absolut inte klarar mig utan

mat

För ett tag sen taggade Clara mig i en utmaning i att ta fram fem varor jag inte klarar mig utan. Det ska inte vara någon analys över näringsinnehåll, eller, Clara hade inte det, så då har jag inte heller det. Istället tar jag bara fem saker jag älskar att äta, precis som hon gjorde.

nutella

Min älskade Nutella. 

Det här är min last. Det här är mitt allt. Alltså. Det är inte ofta jag inte har en nutellaburk hemma. Började väl äta nutella regelbundet när jag flyttade hemifrån som artonåring, och ja, det har väl inte minskat om jag säger så. Ibland tar jag en sked och äter direkt, ibland på macka, ibland på gröt och ja, finns inget slut på det.

En gång kommer jag ihåg att jag tröttnade på nutellan, så åt inte det under ett halvår, utan åt jordnötssmör istället. Det var ett konstigt halvår. Jag vill inte veta hur många burkar jag satt i mig, men det är nog en hel del. 

frukt

Vara nummer två är frukt generellt.

Till skillnad mot nutella så är frukt även hälsosamt. Älskar de mesta frukter. Och allt en kan göra med frukter. Bananpannkakor. Äta apelsiner som de är.

När jag var liten var jag allergisk mot citrusfrukter. Väldigt glad över att den allergin är borta. För ni vet clementiner…. alldeles för gott. 

mjök

Lättmjölk är lätt godaste mjölken.

😉 Skämt åsido så älskar jag lättmjölk. Ni vet när ni varit utomlands i Frankrike i tio dagar utan normal mat och en kommer hem och tar en stor klunk (eller flera) iskall mjölk och bara njuter. Livets liv.

20161108_194815.jpg

Nyttigaste riset är väl det godaste riset.

Alltså, självklart är jasminris godare, men det blir en ju inte mätt av. Det här riset, det liksom, det blir en verkligen mätt av. Till kyckling och en god sås, eller till kotletter och en god sås, eller köttfärssås, eller ja, det mesta. Fullkornsris är livet.

pauluns granola

Min nyaste tillökning i favoritfamiljen.

Pauluns granola har bara varit med bland mina favoriter i två år (hehe), så här är nykomlingen! Dock inte konsumerat så mycket, förutom senaste månaderna, där det har blivit den till frukost med yoghurt och hallon. Absolut inte nyttig frukost, men väldigt god. Har funderat på att skaffa mig en nyttigare frukost men liksom… det händer bara aldrig. 

Vilka är era fem bästa varor?

4 Comments

  1. Kul! Väldigt stor skillnad faktiskt, jag äter aldrig nutella, dricker aldrig mjölk, nästan aldrig ris. Däremot älskar jag också frukt! Det är kul det där med nutellan, för jag tycler det känns som det finns 2 typer av människor. Antingen den som äter nutella mest hela tiden, eller alltså har det alltid hemma och kan äta det till allt. Eller så är det som aldrig äter det, det finns inget där i mellan. Fast det kanske bara är min bild!

    • Intressant! Tror nog det stämmer! Eller en tredje typ, de som kan kontrollera sig fast egentligen vill äta det… ? Den kategorin tillhör inte jag!

    • Inte vågat smaka någon annan, för tänk om jag blir besviken! 😉 Älskar ju kakao och hallon för mycket! Men kanske om någon annan lurar mig…. 😉

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.