ett köttigt benpass

träna med clara

Benträning är ändå det jag tycker är allra roligast. Alltså, det är i mina ben jag är stark. I överkroppen har jag mycket att träna upp, men i benen, ja, det blir personbästa efter personbästa. De växer och blir skitsnygga och jag sätter mina personbästa.

Ikväll körde jag ett hederligt gammalt benpass, eller gammalt och gammalt, det var ett köttigt benpass. Fyra övningar, fyra skitjobbiga övningar. Tungt alltihopa. Så många repetitioner som möjligt.

Först ut var benböj. 

Otroligt ocharmerande böj. Varför? För att jag är starkare i mina ben än vad jag är i överkroppen. Min överkropp behöver verkligen bli starkare, jag behöver fokusera på att hålla spänningen i bålen och ja, inte släppa överkroppen, som jag så fint gör i filmen! Vem gillar inte en utmaning?

träna med clara

Övning numero två var benspark! En gammal favorit, även om jag inte kör den så ofta längre, men ibland så hoppar jag in på den. En av mina första maskinövningar jag höll på att nöta en gång i tiden när jag tränade på Friskis&Svettis i Växjö. Det var en go tid.

Bestämde mig för att utmana mig själv idag, så höjde, och höjde, och höjde. Helt plötsligt gjorde jag en trea på 75kg. Sen testade jag en gång till. 80 kg. En trea. Och mitt benböjspers ligger på 75, vilket betyder att jag har mer att hämta i benen, men att jag behöver träna upp min bål. Tänk när jag orkar hålla emot på vägen upp i benböjen, så jag inte skjuter iväg med röven och kan äntligen få till några snygga benböj på tyngre vikter också. Dröm. Då kommer jag lätt böja en hundring. 

träna med clara

De sista två övningarna jag körde var baksida lårcurl och sen köttade jag utfallssteg med vikter.

träna med clara

Jag gillar att avsluta mina benpass med en riktig köttövning. Det ska liksom kännas att en lever. Det kommer det högst troligt göra på tisdag, om inte redan imorgon…. Riktigt gött pass, även om benböjen såg ut som den gjorde. Det ska bli bättring på den fronten, helt klart.

Nu är det äntligen slut på terminen, nu är det ledigt. Inga rollerderbyträningar, inga fotbollsträningar. Bara me, myself and I. Och jobb och företag då såklart… 😉 SÅ nu äntligen ska jag komma igång med det schemat jag har i tyngdlyftningen och sen förhoppningsvis ha tid för mer styrketräning, där jag bygger styrka och explosivitet. Och cykling, det vill jag hinna med massor i sommar!

Vill du träna samma pass som mig? Tänk inga högreps, utan ungefär tre repetitioner för varje övning, men åtminstone fem set, gärna fler. Ha vikter så att den sista repetitionen knappt går att genomföra. Och sen i slutet med de viktade utfallen så ska du göra minst 5 på varje sida, tre gånger om. Varsegoda!

Quiz: Hur många gånger står det ”kött-” i texten?

 

2 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.