Entreprenör – om att vara egen och kunna styra livet

entreprenör frihetsprenör

Jag gillar mitt liv just nu. Jag har fasta tider att passa (nästan varje dag) och jag har samtidigt massor med tid och möjlighet att styra livet som jag vill ha det. Jag kan vara ledig två timmar mitt på dagen (om vi inte har föreläsningar då), och jag kan sitta och jobba på kvällen om jag vill göra det istället.

Nyss hade jag skype-möte med en ny kund. 30 minuters vägledning. 19 – 19.30. Möte precis i min smak. Kunna styra precis när det passar mig.

Jag är en sån där person som älskar att kunna göra precis som jag vill och det när jag vill. Jag gillar att ha bestämda tider, som att jag har gruppträning varje tisdag mellan 17.15-18.15, men tänk om jag skulle jobba 7-16 varje dag, år ut och år in. Och ha en chef.

Inget fel för er som vill det, men just nu, just idag, så känner jag att det inte kommer se ut så för mig någon gång i livet. Skulle kunna tänka mig en projektanställning eller en halvtidsanställning, men jag är en sån där person som gillar att byta miljö och testa nya saker. Så därför tror jag att jag kommer avverka ganska många punkter på min vill-göra-lista inom en snar framtid.

Läs mer: Malin, kommunikationscoach, bloggar om entreprenörskapet.

För jag är ju en entreprenör.

Jag tror inte det är många som har missat det i min närhet. Jag gillar att skapa saker, jag gillar att utveckla saker, och jag gillar att prova saker. Om det funkar eller inte, ja, det är mindre intressant. Det viktiga är att jag testar.

Sen att det mesta känns som att det går bra, det är ju en annan femma. Kunder blir nöjda, jag bygger mitt varumärke och jag är på framkant. Att jag önskar att jag kunde programmera så jag kunde göra mina egna appar och system, det är en annan femma. För jag är en sån där som vill uppfinna hjulet själv. Ganska dumt kanske, men jag behöver oftast få göra det för att förstå. För att vara motiverad. Jag är inte en sån där som ger upp, utan jag försöker om och om igen tills jag får rätt resultat.

Jag brinner för att känna känslan av att jag har lyckats. Att mina försök ger resultat. Att det blir som jag vill. Det är det som är att vara en entreprenör för mig.

Läs mer: Mia, fotograf, bloggar om entreprenörskapet hon med!

3 Comments

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.