OfficeOnsdag hos Bossbloggen

bossbloggen

Sist ut och viktigast inlägg i serien officeonsdag är av ingen mindre än Bossbloggen! Det är Clara Löfvenhamn som driver bossbloggen med visionen om att utveckla morgondagens ledare, och skapa ett sundare och mer jämställt arbetsliv. I ett hälsosammare arbetsliv ingår psykisk och fysiskt välmående och där är rörelse i arbetet en viktig beståndsdel. Vad hon gör och vad hon brinner för är helt fantastiskt. Gå in och läs!

I den här veckans officeonsdag fokuserar vi på rörlighet i nacken och att slappna av i nacken. Här är övningar som ska göras lugnt och försiktigt, låt det ta tid. Lägg 20 sekunder på varje övning, ta det lugnare i början och sträck lite extra i slutet av de 20 sekundrarna. Superviktigt och så skönt för huvudet och nacken som annars bara stirrar ner i datorn.

bossbloggen

Vrid huvudet fram och tillbaka

Väldigt enkelt och väldigt viktigt. Fram och tillbaka. Försiktigt i början. 20 sekunder.

bossbloggen

Titta ner och titta upp

Samma sak här, fast upp och ner. Böj på nacken försiktigt och långsamt för att inte överbelasta, speciellt om du fortfarande sitter ner framför din dator och inte rör dig mer än de här övningarna.

bossbloggen

Luta huvudet åt sidorna

Sista övningen blir att bara luta huvudet åt sidorna. Eftersom du inte är uppvärm i övrigt så behöver nacken ingen mer belastning än att du (som Clara har på bilden) har händerna på bordet och sitter upprätt och sen lutar huvudet åt sidorna. Inga händer på huvudet eller spända axlar utan bara slappna av.

bossbloggen

Tack Bossbloggen!

Tack för att du ville vara med, tack för att du ställde upp och tack för att du är det stöd du är! <3 Tack Clara!

Alla de här övningarna är övningar jag tycker ni ska försöka göra en gång i timmen, minst. Men börja med en gång per dag, och öka allteftersom. Ta tid för dig själv och vila huvudet och slappna av. Perfekt pausträning för alla kontorsnissar därute.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.