Åtta anledningar varför du borde cykla mera

cykla

Cykla mera för din hälsas skull

Det är dags att vi börjar cykla mera, eller hur? Här får du 8 bra (kuliga) anledningar till att göra just det!

 • Din kropp mår bra av det! Förra veckan skrev jag om tio fysiologiska anledningar som händer i kroppen när du börjar träna! Läs HÄR.
 • Du hinner lyssna på en podcast, beroende på hur lång sträcka du cyklar och hur lång podcasten är. Fitnesspoddens avsnitt är precis lagom för mig, startar podden när jag är hemma och strax ska cykla iväg och den är ungefär slut när jag är framme vid universitetet, köpt en kaffe och satt mig med datorn. Mer kan man inte begära ju! 😉 Annars brukar jag lyssna på träningspodden eller fredagspodden, och många, många fler.
 • Du får träna på ditt tålamod! Åtminstone om du cyklar i Örebro. Här cyklar alla precis som de vill, samtidigt som folk går precis som de vill och bilarna kör PRECIS som de vill. Jag är noga att kolla överallt hela tiden innan jag cyklar där bilvägen korsar cykelvägen, men ja, det där med regler för bilförare i Örebro, det är som att alla cyklister är rankade längst ner i trafiken… Tålamodsträningen innebär att inte skrika åt alla bilister och alla gående personer när de inte kollar sig för… Suck.
 • Du behöver inte stanna för rödljusen! Eller det kanske man måste som cyklist, men 80% av alla i den här stan verkar inte ha förstått detta heller…
 • Det är miljövänligt! Tänk vad du sparar in på miljön när du låter bilen stå en dag. Åtminstone min cykel ger inte av sig några avgaser…
 • Du sparar pengar! Bilen kostar pengar. Bensin och allt möjligt. Det kostar. Likaså busskortet, det kostar också. Min cykel kostade visserligen en del att köpa, och att få punka, det kostar väl också… Men det är väl en småsumma jämfört med att betala bensin tänker jag?
 • Du slipper springa på löpbandet eller cykla inne på gymmet! Om du nu inte vill… Tänk vad skönt! Nu kan du få frisk luft och träning på köpet! Helt fantastiskt! Jag har ungefär 6 kilometer till universitetet som jag cyklar åtminstone fem gånger i veckan, fram och tillbaka; 6 mil i veckan. Tänk att slippa cykla sex mil inne på gymmet. Bara stirra på en tv, meter efter meter, och då inte heller få känna att en kommer någonstans. Dömmer inte er som vill cykla eller springa inomhus, men jag tycker själv bättre om att göra det utomhus.
 • Du får utmana dig själv! Hur snabbt kan du cykla sträckan till jobbet? Hur få trampningar kan du göra mellan Behrn arena och Willys? Hur få personer kan du bli irriterad på från A till B?

Ta anledningarna med en nypa salt, använd cykellampor, vinka om ni ser mig cykla och ge plats för cyklister om du kör bil på cykelvägar. 

cykla mera

4 Comments

 1. Vi cyklister gör oss en massiv björntjänst genom att följa punkt 2 och 4.. Väldigt onödigt. Kan inte tänka mig Örebro skiljer sig alltför mycket från Stockholm. Skulle aldrig rekommendera någon att cykla med hörlurar i stadsmiljö och ej heller att cykla mot rött.

  Resten håller jag med om.

  Låter som folket i Örebro liksom på andra ställen har lite att lära sig kring trafikvett och hänsyn.

   • Jo, självfallet! 🙂 tyvärr fattar inte alla ironi etc så rätt vad det är kommer en anticyklist och minsann påpekar dina (felaktiga och ej lagliga) värderingar på din blogg. Ungefär så.

    Blev det nån cykling i snöstorm idag?

    • Ja, men förstår de inte ironin i inlägget så förstår de inte hur jag fungerar ändå.

     Sen så kan det vara meningen att folk ska tänka efter också. 🙂

     Ingen snöstorm här! Lite kallt, men vantar finns 🙂

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.