9 tankar om varför det är okej att ha en dålig dag ♥

Allas humör går upp och ner. Ibland har jag en dålig dag, ibland har jag en bra dag. Det är mycket runtom som påverkar, som hur mycket en har att göra och om man hinner med vardagssysslorna. Just idag känner jag faktiskt att jag mår bra, men det kanske finns någon annan därute som har en dålig dag idag och som tycker det är jobbigt… Den här listan är till er som har dåliga dagar. 

För att du och jag är människor – Vi är människor med känslor, med tankar, idéer och annat. Vi upplever saker olika, vi tolkar olika, vi har dåliga dagar precis som vi har bra dagar. Det är okej.

För att det är lättare att uppskatta de bra dagarna – Det tycker åtminstone jag. Har jag haft en riktigt stressig, hemsk dag, så ja, dagen efter brukar alltid bli extra bra. Jag tar tid för mig själv, jag fixar någon god frukost och bara släpper på det som är jobbigt, eller bara tar tag i det så det blir överstökat. 

dålig dag

För att man inte alltid måste vara på topp – Det här är något många har frågat mig om…. Hur kan du alltid vara så glad? Sanningen är att jag inte alltid är på topp, vilket är helt naturligt, det är bara ingenting jag berättar för vem som helst, utan bara de som är närmast mig. Istället pratar jag med de närmast mig som jag får stöd av, och likadant tillbaka när de mår dåligt.

För att vi inte blir påverkade på samma sätt av en viss händelse – När jag spelade fotboll spelade jag i ett lag som vann konstant. Vi vann och vann, så tillslut när vi förlorade en enda match (vad jag minns) så kändes det som hela världen gick itu. Jag grät, grät och grät. Nu så har jag och mitt kära Nerike Knockouts spelat fyra bouts i seriespelet, och vi har förlorat alla fyra… Men ändå har jag (vi) gått därifrån som en vinnare. Förlust som förlust? Inställning? Förutsättning? 

Vissa kan må bättre än andra av en viss händelse – Som ovan med förlusterna. Mycket handlar om min inställning till det jag gör.

För att jag vet att just du är en bra människa – Bra människor får må dåligt ibland också. 

För att vi blir stressade av vardagen – Jobb, sömn, träning, vänner, sociala medier, kost, nyttig, barn, tvätta, städa, livet. Ja, det kan vara jobbigt att få ihop det. Och det är okej att det är jobbigt.

För att vi är bra på att prioritera andra först – ”Jag ska bara svara henne, och hens mail, och ta hand om henne och hjälpa hen och så får jag inte glömma honom!” Självklart är det viktigt att ta hand om sina vänner, men jag tror det är lika viktigt att ta hand om sig själv. Att ta en paus ibland i 30 minuter och bara läsa en bok, ta ett bad eller göra något för sig själv innan man tar hand om andra, det tror jag är viktigt.

För att må dåligt är en del av livet – och det är okej. 1177 står det mycket mer om ämnet, det kan vara värt att läsa. 

Vid depression och psykisk ohälsa så är det bättre att ta hjälp av psykiatiska vården, de kan hjälpa till mycket bättre än vad jag kan. Då är situationen helt annorlunda. ♥

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.