8 mål du kan träna inför

träningsmål

Hej! Idag ger jag tips på åtta olika mål du kan sätta, om du vill komma igång med träningen, men inte vet riktigt vad du ska träna för. Välj själv slutdatum för målet och sträckan/intensiteten så att det blir överkomligt för dig! Många har frågat mig om hur en sätter mål för träningen, eftersom det kan vara ganska diffust att arbeta för att ”må bra”. Att må bra tycker jag är viktigt, men det kan vara kul att sätta ett prestationsmål också.

 1. Cykla till Paris under sommaren. Från Örebro är det ungefär 1800km, och skulle ta över 90 timmar om en skulle cykla i en enda etapp. I juni, juli och augusti är det ungefär 90 dagar, vilket skulle innebära att du kommer till Paris om du cyklar en timme varje dag. Låter som en kul utmaning….
 2. Sitt i jägarvila fem minuter varje vecka. Eller bara en vecka, och sen gör du något annat i fem minuter nästa vecka. Viktiga är att du gör en övning sammanlagt fem minuter, eller tio, tjugo, eller så länge du vill. Sitt 30 sekunder tio gånger, eller en minut fem gånger, eller vilket upplägg du vill göra. ELLER så utmanar du dig att kunna sitta i jägarvila i fem minuter i slutet av sommaren.
 3. Gå runt månen. Månens omkrets är 10 940 km. Liiite längre än till Paris. Men ta ditt arbetslag i sommar, utmana dem på att antingen gå tillsammans runt månen eller vem som kommer komma närmast månen under en viss period. Säg till chefen att fixa ett kul pris till den som kommer närmast eller det arbetslag som kommer först till månen, eller något helt annat.
 4. Lär dig något nytt. Sätt som mål att bemästra en ny träningskunskap efter ett halvår. Lär dig spela basket, innebandy eller att paddla kanot. Lär dig att crawla eller att springa baklänges med tungan i munnen (!!) och sjung nynna på här kommer Pippi Långstrump.
 5. Lyfta ett visst antal kilo i marklyft. Det är något jag tycker är SÅÅ KUUUL!!! Haha, tro det eller ej, men jag älskar marklyft. Imorgon har jag tänkt själv att testa om jag kan ta lite mer än mitt max, som är 120kg. 125 är det jag tänkt prova imorgon, men vi får se hur det går!
 6. Förbättra din tid på en viss utmaning. Som exempel: Gör så många varv av fem armhävningar, fem upphopp och fem benböj under 15 minuter som du kan. Sen så tränar du hårt under fem veckor och efter det gör du samma pass och ser hur många fler omgångar du kan göra efter veckorna! Eller någon helt annan utmaning, men ni förstår poängen!
 7. Utmana en kompis i vem som kan stå på en fot och blunda längst. Tips för att vinna: öva i smyg i några veckor hur mycket som helst och utmana sen, om du gillar att vinna… Eller så är du ärlig och utmanar nästa vän du träffar, utan att ha övat innan… Jag hade gjort första, för jag gillar att vinna….
 8. Utmana dig själv att benböja din egna vikt inom en viss tid. Kan du redan det så bestäm dig för dubbla, eller för att öka i repetitioner på din vikt, eller någon helt annan utmaning. Alltså: göra benböj med din vikt på en skivstång på ryggen. Själv väger jag ca 70 och har gjort tvåor på 70, så kanske skulle utmana mig själv att kunna göra fyror om några veckor…. We’ll see. 

Åtta träningsmål, bara för er. Eller kanske mer för mig, för jag blev otroligt peppad att träna för alla de här målen… Speciellt marklyft, benböj och cykla till Paris. Vem vågar tävla mot mig i att cykla snabbast till Paris? 

2 Comments

 1. Riktigt roligt faktiskt! Det finns mycket där att hämta. Jag älskar också mål och jag måste ha sådant i min träning för att jag ska ta mig framåt eller överhuvudtaget för att inte skippa träningen. Jag cyklar till Paris i sommar, på en vecka… dock inte från Örebro så min resa blir bara drygt 120 mil. Benböjen lät också som en rolig utmaning, marklyft kanske med (men jag är så ny på marklyft att jag inte vågar köra så tungt i början).

  • Spännande! Kul att cykla så långt på riktigt! Det skulle jag med vilja göra! 😀 Jag har tänkt att göra något liknande i sommar, men får se det! Angående benböj och marklyft så handlar det mycket om teknik, men nästan mer om viljan att våga… Så öva, öva, öva!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.