Tonight we’re like satellites

En paus i artikelläsandet, Molly Sandén har släppt en grym video till hennes Satellites! SÅ BRA, I love it!

Imorse var vi på en bra föreläsning, några av de studenterna som gick ut i juni kom och berättade om vad de gör nu efter de slutat och vikten av att ta för sig inom vår bransch…. Och jag blev, om möjligt, ännu mer taggad på att vara tränare i ÖRD. För de pratade om hur viktigt det är att visa framfötterna, att ställa upp som ideell och hjälpa till utan att förvänta sig att man får något för det. I lön alltså. För man får saker för det, bara inte alltid något som visar sig på kontot.

Sen jag konfirmerades har jag arbetat som konfirmandledare och lärt mig mycket om hur man arbetar som ledare, gått på flera utbildningar i ledarskap och inte fått en krona för det. Eller jo, fick utbildningarna och några resor utomlands och massor med god mat och bra vänner livet ut. Och erfarenheter jag haft nytta av och kommer ha mer nytta av sen.

Ett halvår arbetade jag och min bästa vän i receptionen på friskis, två timmar varannan vecka. Där kunde vi båda fått en massa erfarenhet, om det inte bara var så att vi mest satt och snackade med varandra… Vi lärde oss i alla fall hur man skulle vara trevlig mot andra när de ställde frågor och hur man larmade hela lokalen.

Sen på idrottsbiten har jag vart volontär på mängder med event, bland annat SM-veckan i Örebro och UEFA EM i Växjö, och nu är jag helt plötsligt Head Coach i Nerike Knockouts. BAM. Jag är faktiskt stolt över mig själv och hur långt jag kommit fastän jag bara är 21.

Det jag vill komma fram till är att det är viktigt att ta för sig och att våga ställa upp. Inget av detta har gett mig en inkomst, men, det har gett så mycket annat. Erfarenheter och utbildningar du inte får annars, när du är betald för vad du gör, då förväntas du istället kunna allt från början. En lön kommer jag få senare, någon gång.

Så, vill du något tillräckligt mycket så kommer du få det, om du kämpar för det.

Hoppas ni förstod poängen, annars får ni be mig förklara någon gång… 😉 Nu MÅSTE jag läsa mina artiklar, ska nämligen på både ledarträff och hockey ikväll om jag hinner bli färdig. Adjö!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.