Fem träningstips för ett bättre träningspass

Hej på er! Idag tänkte jag dela med mig av fem träningstips, fem saker du kan tänka på för att få ett bättre träningspass. Tänk igenom tipsen och fundera över vad du kan göra för att dina pass ska bli extra bra! 😉

  • Värm upp ordentligt – Nu i vintertider är det KALLT ute, vilket gör att du kommer vara kallare än vad du är sommartid och därför kommer det ta längre tid. Sommartid cyklar generellt fler, vilket blir en slags uppvärmning och det är inget du behöver göra lika fokuserat som på vintern. Se till att ta någon extra minut på träningscykeln och gör lite extra rörlighetsträning innan du sätter igång med den tyngre träningen.
  • Kör din konditionsträning ute så mycket som det går – Om du ändå vill träna kondition, kan du lika gärna kombinera det med att få frisk luft och få eventuella solstrålar (om det är molnfritt och rätt tid på dagen nu på vintern). Finns gott om roliga podcasts att lyssna på eller så lyssnar du på musikhjälpen (fram till 19 december).
  • Skippa sockret och ät en stabil måltid – Att träna på en tom mage innan träningen tycker jag inte om själv, men andra föredrar att träna på morgonen innan frukosten. Mitt stora tips är att försök ät så nyttigt och stabilt som möjligt, ät så du blir mätt, men överät inte OCH skippa sockret så mycket du kan. Det är gott, ja, men det är onödigt. Men vill du äta socker, så ta dig tid för det och NJUT av just det du äter, känn ingen ångest utan bara ät. 
  • Gör det du tycker är kul – Bara du rör på dig, så spelar det inte så stor roll vad du tränar. Vill du gymma så gör det, vill du spela Roller Derby så gör det, vill du gå promenader och lyssna på podcasts så gör det, vill du åka längdskidor så gör det. Så länge du mår bra av det och tycker det är kul så kör på! Vill du ha hjälp med att komma igång med träningen så hör av dig direkt.
  • Nedvarvning är lika viktigt som uppvärmning – Ge musklerna en chans att slappna av efter träningspasset. Cykla hem lugnt eller jogga lugnt i några minuter efter löpturen. Skaka loss i alla muskler och genomför lugn och dynamisk stretching. Låt kroppen få varva ner och ät sedan något efter träningspasset så du fyller på med energi.

Hoppas du tyckte om det här inlägget! Kommer du på något mer träningstips får du gärna dela med dig! Ha det så grymt på träningspasset! 😉

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.