En enkel pirog.

Pirog

 

Är du bra på mellanmål? Att ta med dig mellanmål för att hålla dig mätt mellan målen när du är på kontoret, resande fot eller på universitetet? Jag brukar ha med kvarg eller frukt, men har börjat tröttna på kvarg och av frukt blir man ju bara mer hungrig när man äter det. 😉

Så bestämde mig för att göra piroger, köttfärs och tomat. Det kanske inte blev de vackraste pirogerna, men de blev goda och det är lätt att ta med dem, bara att ha i påsar i frysen och ta en när man tar matlådan. Perfekt för att ta innan tyngdlyftningspasset om man tränar på eftermiddagen, eller behöver påfyllning (jag blir alltid hungrig efter två timmar…), men med en sån här håller jag nog mig länge!

I fyllningen har jag 300g köttfärs, fem tomater, en lök – som jag stekte tillsammans för att få bort vattnet ur tomaterna. Hade citronpeppar och timjan i, blev supergott! Receptet till degen hittade jag här, 4dl mjöl, en dl mjölk, 50g margarin, 1.5 tsk bakpulver och lite salt. Blanda allt, kavla ut direkt och skjuts in i ugnen. Jag bytte ut en dl mjöl mot rågsikt, lite nyttigare! Ca 15 minuter på 200 grader och sen är de redo att ätas. Blev supergott med turkisk yogurt till!

 

 

pirog

2 Comments

  1. Å va roligt du använt receptet från bloggen 🙂 De ser goda ut! Håller med om att man ofta blir hungrig av frukt, men har aldrig riktigt förstått varför..

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.