Ditt ansiktsuttryck påverkar omgivningen

Idag på föreläsningen pratade vi om mycket…. 😉 Bland annat om hur ansiktsuttryck och sinnesstämning påverkar din omgivning. Vi fick testa att massera med olika sinnesstämningar, först arg, sen ledsen, kärleksfull och till sist professionell. Vilken skillnad det var att både ta emot och ge massage när man var i de olika känslorna.

Att få en väldigt våldsam massör för att hen är arg är inget att föredra märkte jag idag, det blev en väldig behandling av mina axlar. Inte heller vill man ha en ledsen massör som inte är närvarande eller en massör som kanske är lite för ingående i massagen än vad man är bekväm med. Till sist när vi fick sätta oss in i att vara professionella kändes det mycket skönare och mer avslappnat, som att personen helt plötsligt visste exakt vad som skulle masseras och hur det skulle göras, även om inte alla i klassen har gått en massagekurs.

Jag tror det är viktigt att förstå hur mycket ens sinnesstämning påverkar andra i vardagen. En av de podcasts jag lyssnade på imorse diskuterade kring om en chef som var arg gick till jobbet, att det hen sa kunde påverka i två år efteråt. En chef är ju en så pass viktig person och en dag där hen har en dålig dag och gör något som påverkar de anställda negativt kan alltså fastna och stanna kvar i två år. Jag hörde aldrig någon källa på det, men kan känna igen mig i att vissa saker man hör eller ser kan stanna kvar och fortsätta påverka en i flera år efter.

I podcasten diskuterade de då att vissa chefer kanske ska stanna hemma vissa dagar när de mår dåligt, men istället kanske man som chef i den situationen försöker förstå varför man mår dåligt och försöker vara professionell… 😉

Har du märkt av någon gång att du är med en grupp människor och så kommer det en ny person in i gruppen som är på ett speciellt humör och påverkar exakt hela gruppen?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.