Andas in och andas ut

Att meditera.

Något jag alltid har haft svårt för. Har alltid tänkt när jag försökt att jag är värdelös på det eftersom mina tankar alltid vandrar iväg. När vi i måndags pratade om meditation och sedan gjorde det på lektionen så sa föreläsaren att det var bra att bli medveten kring sina tankar, att man inser att man kommer ifrån själva meditationen. Att det var en lyckad meditation när man blev medveten om sina tankar, när man kunde acceptera det och åter fokusera på själva andningen.

Att acceptera att man började tänka på något annat (att man måste diska när man kommer hem) men att inte sätta stort fäste i tanken utan bara låta den gå vidare och återfokusera på andningen istället (du har ändå tid att diska senare).

Efter den tankegången från min lärare känns allt så mycket bättre, det är nästan roligt att meditera. Har testat att inför någon uppgift eller någon prestation de här senaste dagarna att bara ta en kort stund och fokusera på andningen… Helt plötsligt var fokuset  på uppgiften så mycket bättre.

Har ni provat mindfullness/meditation någon gång?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.