Vinst i EM-kvalet och hur är det annars Clara?

Foto: Thomas Johansson/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Bild från Expressen av Thomas Johansson

Först och främst: VI ÄR KLARA FÖR EM! I sommar spelar vi slutspel i Holland, och jag tror nog att jag kanske ska ta mig en tur dit i sommar. Det är ju ändå inte så långt.

clara toll

Annars? Blir bara mer och mer kändis i den här stan, utan att skryta eller så, men efter att jag var med i Sv Kyrkans tidning så har jättemånga (tre) mailat om att få vara med och träna världens bästa tjejgäng Fotboll För Alla Tjejer! Hur kul som helst! En av tränarna är klara, antagligen kommer det bli tre till! Ska försöka ta en bild när alla tränare är där, så det blir en bild på en samlad trupp!

idrottshuset

Tränarprogrammet då? Vad gör ni den här terminen? Ja, det kan man undra… Nej, men faktiskt, nu har jag nog förstått. Vi läser om elitsatsningar den här terminen. Egentligen känns det väldigt förberedande för nästa termins c-uppsats, men ja, det är om elitträning. Vi ska skriva om träningsplanering för en idrott, om hur man lägger upp träningen på en vecka, samtidigt som hur man tänker om ett helt års träning. Macro-cykler, meso och micro-cykler.

Det kommer bli en hel del jobb framöver. Det är mycket artikelläsningar, det är mycket tänkande och det är mycket av det mesta. Känns som nivån (äntligen) steppar upp ett steg på utbildningen. Nu förväntas vi kunna saker. På ett bra sätt alltså. 😉

Skrev denna tweet innan idag med, och känns som att några i min följarskara också tycker som jag. Lotta Schelin har ju pratat om det i media ett par dagar nu, läs ex här om du missat det. Vore väldigt kul att få undersöka hur idrottare känner hur mensen påverkar deras prestation, hur p-piller, p-stavar och sånt påverkar. Vi får väl se, måste diskutera idén med mina lärare först!

stan smith pride

Idag har vi varit och besökt både Backahallen och Idrottshuset som är på bilden ovanför den här ovan. Varför? Jo, vi skulle nämligen träffa tränare i olika elit-föreningar i stan, och få höra om deras verksamhet, hur de lägger upp träningen och sådär. Så vi träffade Eric från Örebro Tennisklubb och Matilda från Örebro Volley. Imorgon ska vi träffa en orienteringstränare, och sen ska vi få träffa någon från ÖHK, ÖSK och till slut KIF Örebro. Efteråt ska vi sammanställa våra tankar från det och presentera för varandra på något sätt som säkert blir bra sen, hur det ska gå ihop, ja, det kan man undra nu! 😉 

örebro stad

Förutom det är jag sjuk, men blir nog frisk i helgen, hoppas jag. I helgen är sista helgen på introduktionen, så imorgon ska vi gå igenom hela stan med alla sektioner och köra massa lekar och viktiga tävlingar! Sen på kvällen ska jag jobba på Örebro Kårhus, något som jag brukar göra ibland. Det är ju studenternas uteställe, och för att det ska drivas så är det studenter som jobbar där gratis. Det är ett av många sätt som Örebro Universitet bjuder på för engagemangsgrejor. Superkul är det!

Sen är jag igång med gruppträningarna! På tisdagar och torsdagar tränar jag för Bra Kropp, som jag berättat tidigare om. Nästa vecka, vecka 38, kommer vi även dra igång på söndagar! Hör av er NU om ni vill träna med mig då!

Nu är det dock dags för den här sjuklingen att kolla på en träningsdokumentär jag fått rekommenderad mig. Ska se den nu och utvärdera om den är något för er att se 😉 Ta hand om er fina, och träna för mig, eftersom jag är sjuk! Kramar!

2 Comments

  1. Mycket på gång och så mycket intressant du gör! Hoppas du håller i den uppsatsidén för jag tror att det är jätteviktigt att någon lyfter det ämnet! (sorry för kommentar på fel inlägg tidigare)

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.