Roller Derby

Bild tagen av Tom Isaksson
Bild tagen av Tom Isaksson

Hej! Coach Mord-Sith här.

Den här delen av min hemsida är riktad till Derby-Sverige; här lägger jag upp fyspass, tankar och idéer, både för tränare, spelare och stora fans. Sen kommer det komma upp olika information om laget, om vår utveckling, om vad som händer (från min syn) och annat smått och gott.

Bild tagen av Tom IsakssonBild tagen av Tom Isaksson

Säsongen 2015/2016 spelade vi i division ett, och här hittar ni resultatet. Vi kom på femte plats (av sex) och jag kan inte ha varit mer nöjd med lagets prestationer under det här året. Första året vi spelade seriespel och vi har lärt oss mycket om hur det fungerar rent praktiskt att bouta, vad våra styrkor är och vad vi behöver arbeta mer på.

Säsong 2016/2017 ser ut att få ett liknande resultat. Även om vi växer så växer de andra föreningarna också (såklart). Vi jobbar vidare och kommer åter 2017/2018.

Här har jag förklarat vad Roller Derby är, så det kan vara en bra start att läsa om du vill ta del av den fantastiska sport vi utövar. Roller derby är en fullkontaktsport, så det smäller på ganska bra ibland… Det finns faktiskt regler om att man inte får fortsätta spela om man blöder. Men allra främst är det en idrott för de som vill testa på något de aldrig gjort tidigare, som vill bygga upp en smidigare, starkare, hårdare kropp och få ta del av en gemenskap där alla får plats. I Roller Derby får alla vara med, eftersom alla kroppstyper och personligheter behövs. Vilket är det allra bästa.

Minimum skills är vårt fystest. Här testas dina skatingkunskaper, dina blockingkunskaper och dina regelkunskaper. Kan du stå på en fot i mer än 30 sekunder? Kan du stanna inom tre sekunder? Det är mycket som ska testas, men det är också mycket du behöver kunna för att roller derby ska kunna spelas på en bra nivå.

10 saker som är bra att ha koll på under ett bout, en lista med de vanligaste sakerna du kommer se eller höra när du går på ett bout, så plugga in och läs noga! 

So long, here’s a video från när vi hade boot-camp i Örebro sommaren 2015.

// Coach Mord-Sith.

coach mord-sith