Drömmer om att bo i en skåpbil

Tänk såna här dagar, fast istället med en skåpbil som jag rullar runt med i Sverige.

Har helt snurrat in på att, som många andra, skaffa mig en skåpbil och resa runt med Maxie och upptäcka landet, och kanske köra söderut och resa till Nederländerna och Frankrike också….

Följer ett par youtubers och min nya favorit är Ribecka och hennes kille som byggt en och nu verkar alldeles snart flytta in i sin och dra iväg!

Tänker dock inte skaffa en att bo i full time, utan tänker i så fall att den ska vara gjord så man kan sova någon natt i den, men kanske utan toalett och dusch, och att man kanske bor hos vännerna man hälsar på, för är en bekväm människa och gillar inte trånga utrymmen haha.

Vill mest kunna åka iväg en helg eller ett par dagar, upptäcka något kul och sen köra hem igen.

Vill också kunna köra själv ner till Frankrike och Taizé, bo i bilen istället för i tält eller barackerna, och vara där en vecka liksom.

Så nu sitter jag och googlar på olika typer av bilar, vad man ska tänka på vid köp och vilken bil som det är enklast att få tag på reservdelar haha!

Kanske tar tag i detta till nästa sommar eller kanske inte. Kanske får det bara vara en dröm.

Funderar också på typ husbil/husvagn, men har fått för mig att stöldrisken är större i en husbil? Och att man kommer undan och inte gör så mycket väsen av sig med en vit enkel skåpbil? Om ni har några åsikter om detta får ni gärna kommentera!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.