Börja träna hemma i coronatider

Just nu, när många kämpar med träna hemma i coronatider, och försöker få till veckans pass, men kanske tycker att det börjar bli lite segt med hemmaträning och motivationen tryter så behöver man påminna sig själv om varför man ska träna. Här kommer 5 punkter på vad jag tycker att man ska fundera igenom:

Varför vill du träna?

Varför vill du träna hemma just nu? Varför ska du träna öht? Vad tränar du för?

Är det för att du inte vill gå till gymmet men vill hålla igång under tiden? Är det för att du i vanliga fall har en aktiv vardag men just nu med hemmajobb så har det blivit mycket stillasittande?

Är det för att du vill komma igång en gång för alla? Är det för att du har ont överallt och vill jobba bort det?

Ingen anledning är bättre än en annan, så fundera ut ditt varför och skriv ner det så du kan påminna dig själv.

Vilken träning gillar du?

Gillar du tung träning? Gillar du svettig träning?

Gillar du lätt och mysig träning? Gillar du att det bränner i benen?

Gillar du mest att träna balans? Kanske springa långt?

Och hörrudu, vet du inte om du gillar något av det ovanstående så tycker jag att du ska prova innan du säger nej till något. Finns korta svettiga pass på youtube att köra bland annat.

Vilken tid är bäst att träna på för dig?

Är det på morgonen? På kvällen? Efter lunch? Innan du ska duscha och tvätta håret? (haha det är min stora motivationspunkt för hemmaträningen)

Behöver du ladda länge eller behöver du bara göra sluta mesa och bara göra?

När funkar det för dig att träna hemma i coronatider? Behöver du förhålla dig till resten av familjen eller kanske dina arbetstider? Vad har du för möjligheter?

Träna ensam eller med andra?

Vissa (jag) tycker att det är oftast rätt tråkigt att träna ensam och vill gärna träna med andra om jag kan. Jag tränar väldigt gärna yogapass med mina favoritinstruktörer på youtube och jag tränar allra helst med någon annan utomhus, eller åtminstone med en podd i lurarna när jag springer.

För andra är det helt tvärtom, de tycker om att träna ensamma och vara i sin egna bubbla.

Hur funkar du? Testa gärna olika saker innan du bestämmer dig för hur du vill göra. Och såklart (!!) kan man göra olika för olika saker.

Hur motiverar du dig?

Vissa gillar att bara sätta upp 2 pass per vecka och behöver inte mer motivation än så. De vet att de har sina två pass att bocka av och är nöjda när de är klara.

Andra tycker att det är roligt med utmaningar, till exempel att ha en yoga streak, alltså att man kör yoga lite varje dag så länge man bara kan. Eller löpning, funkar likadant.

Vissa vill tävla mot andra och tränar styrka eller kondition med olika utmaningar eller tävlingar. I min fitbitklocka (och app) kan man utmana sina vänner med stegutmaningar till exempel, där man ska gå så många steg man bara kan på en viss tid. Superkul!

Det är inte en lätt tid vi lever i just nu, med pandemin vi lever i och allt annat som händer i världen. Det är faktiskt rätt tungt, så var snäll mot dig själv. En dag i taget.

Att börja träna hemma i coronatider är tungt, men det går. Vi hjälper varandra.

Vill du ha mer såna här tips? Skriv upp din mail här nedan så hjälper jag dig med allt du behöver.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.