Träningsplanering hösten 2020

Vad ska jag träna, vad ska jag fokusera på, hur ska jag göra och så vidare? Välkommen in i ett djupdyk i min hjärna.

För det första: jag har som mål att bli stark i benen. Stark i böjen och stark i marken. Maxstark.

Oklart om jag kommer nå dit men som förut så är….

mina mål:

Böja 100kg (har gjort 90kg).

Marka 150kg (har gjort 130kg).

Böjen är helt klart närmare än marken, och böjen tror jag att jag kommer klara utan större problem, men marken kommer jag få kämpa mer på helt klart haha.

Bänkmässigt tänkte jag inte sätta mål, utan bänken kommer få vara som ett roligt komplement till att träna tunga benpass.

Likadant med min chinsträning. Det är inget jag verkligen satsar på, utan gör mer som ett paus-pass för att vila ben. Lite mysiga pass sådär.

Sen kommer det bli en del korta löppass på under 10km. Myspass som inte kör slut på mig, som återhämtning och som basträning inför vårens (eventuella) maratonträning. Vi får se hur mina ben mår efter maxning i mellandagarna.

OCH så har jag ju påbörjat projektet lära mig åka skridskor. Så skridskor ska åkas.

Och så ska jag ha lite gruppträningar och sånt, men skillnaden mot förut är att de passen är ju inget jag är med på, förutom att jag visar vad de ska göra.

HUR jag ska nå till de vikterna?

Planen just nu är att köra passen från Styrkelabbet, antagligen Knäböj Kalinka och Marklyft Mambo, alternativt deras styrkelyftsprogram. Främst eftersom jag använder deras app och det är himla smidigt att köra, samt att jag kört MM förut och det fick jag ju himla bra resultat av plus att det var ett kul upplägg så vill ha en revansch.

Har dock börjat pratat med en styrkelyftscoach och han kanske gör ett eget upplägg för mig, vi får se.

Gillar verkligen den appen dock, för då slipper jag tänka själv, den räknar bara ut vilka vikter jag ska ta automatiskt haha.

Om jag inte lyckas?

Ja, alltså, det här är två mål jag haft så himla länge, men nu känns det som ett bra tillfälle att ta tag i båda, men eftersom de är så gamla mina två små mål så… känns det fortfarande väldigt långt bort för att det ska vara verkligt och att jag ska kunna lägga en värdering i det hela.

Så, jag kommer ju säkert bli besviken om jag inte lyckas, framförallt med knäböjen, men det känns så hiskeligt långt bort just nu, plus:

Lägger helt ärligt inte så stor värdering i det.

Upp på hästen och kör en omgång till.

Maxning innan jul

När man räknar ut hur ett program ska se ut brukar man (jag åtminstone) räkna bakåt från när personen ska lyckas med sitt program och sen se hur många veckor det är som finns innan det är dags för prestationen.

Så, min plan var att köra maxning i mellandagarna, men på grund av en eventuell resa till Taizé, Frankrike (om restriktionerna släpps innan dess), så blir det innan jul! Får sitta och gnälla om mina stackars ben hela julafton istället för på nyår 😉

Eftersom Marklyft Mambo och Knäböj Kalinka båda är sex veckor långa och behöver avslutas vecka 52, så behöver de börja i 47, och omgången innan det i vecka 41.

Fram till vecka 41 från idag (eller imorgon) är det fem veckor, så tills dess blir det bara fortsätta nöta teknik och det programmet jag kör nu.

Eventuellt kommer de första sex veckorna inte bli MM och KK utan ett annat program istället, men har inte riktigt landat i det än.

Är mest nöjd med att ha räknat och planerat överhuvudtaget.

Tungt som tusan kommer det bli i vilket fall.

Måtte jag bara hålla mig skadefri nu.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.