5 sätt att skapa träningsmotivation

Det finns många sätt man kan göra för att få mer träningsmotivation. Kanske är det nya löparskor, kanske är det en bra kompis som motiverar en, kanske är det att komma igång med en ny programmering?

löparskor

I samarbete med Sportshowroom. 

Det här är en av mina vanligaste frågor jag får; hur i hela friden ska jag göra för att få igång min träningsmotivation? Hur gör man för att orka dra till gymmet, springa ute, cykla en runda eller vad det nu är man ska göra? 

Här kommer fem sätt som JAG på riktigt gör och (ibland) tvingar mig själv till för att orka träna. För nej, jag är verkligen inte alltid taggad, men jag vet vad för typ av träning jag gillar, så även om det inte alltid är kul först så är det oftast roligt när jag väl kommer igång. 

1. Se till att skaffa en rutin

Hitta på en rutin inför dina träningspass. För mig så brukar det se ut så att jag sätter på mig träningskläder, äter mat, kollar på något kul på youtube och dricker en nocco – innan jag ska gymma. Ska jag springa så brukar jag istället leta upp en bra podd eller någon go musik, och sen dra på mig mina löparskor och sen dra ut och springa då. Behöver lyssna på något som får mig att glömma vad det är jag ska göra, och samtidigt något som taggar till. 

2. Alltid sköna och fräscha kläder

Vem älskar inte nya träningskläder? Eller nya löparskor? I vintras införskaffade jag mig skorna på bilden nedan, ett par riktigt snabba och sköna skor, som sitter bra och känns stabila och är sköna att springa länge i, lite som jag behöver inför min maratonträning. 

löparskor

3. Träna något som du faktiskt tycker är kul

INTE något som “alla andra” gillar, utan det som DU tycker är roligt. Så många gånger som jag ifrågasatt mina pt-kunders syn på träning för att de säger att de har träningsmål att göra en viss sak, som de aldrig har motivation till, men som de känner att de borde göra, borde klara av eller liksom bara borde ha som mål. Det finns inget som man måste klara av inom träning, det finns inget som alla behöver ha som mål, utan det handlar bara om vad du vill och blir motiverad av. 

Jag tycker att det är riktigt tråkigt att träna för att min kropp ska se ut på ett visst sätt, men jag älskar att följa program som gör att jag känner mig starkare. 

4. Följ de som inspirerar dig på riktigt

Jag har sen länge slutat följa personer inom fitness som bara lägger ut “naken”-bilder på sig själva, för det är inget jag motiveras av. Jag följer inte heller folk som tränar med små pluttvikter (förlåt men jag tycker inte 3kg-övningar är motiverande) och jag följer inte de som försöker svälta sig själva. 

Eftersom jag strävar mot att bli så stark som möjligt så följer jag folk som tränar för samma sak. De som har en sund och rolig inställning till träning, de som visar att det ibland kan var riktigt jobbigt att träna men de som i slutändan når alla möjliga sjuka resultat och verkligen visar att träning inte bara är för utseendet utan för känslan i kroppen. 

5. Se till att våga

Herregud. Det finns så många som MESAR och inte vågar ta i. Som inte vågar öka från 2 kg till 5 kg fastän de högst troligt hade orkat ta 15kg utan problem. De som år efter år fortsätter med samma vikter på skivstången, samma löprunda på samma tid, samma samma samma. Hur kul är det?

Våga ta i, våga känna att det händer något, våga känna att det händer något. Är det läskigt? Ta hjälp av någon som kan tekniken, så kommer det lösa sig längs vägen. För du kan.

löparskor

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.