Säg hej till Maxie

Titta vilket gullefjun som flyttat hem till mig!

Maxie heter han och är en jourhund från Hundar utan hem! Han ska bo här tills han mår lite bättre och tills att någon vill adoptera honom. När han kom hit i söndags kväll var han väldigt smal och klen, så vi tar det väldigt lugnt och sover bort mestadelen av dagarna.

Sällan har något så gulligt skådats va?

Han är ju lite mindre än både Nyko och Vinter, de två senaste hundarna jag tagit hand om, och det märks, men sen är han en helt annan typ av hund och har en annan personlighet.

Lite som att han är osäker på sig själv och behöver hävda sig lite ute när vi går för han vet inte riktigt hur man gör bland andra människor typ. Lite som en tonåring helt enkelt.

Hemma är han mer avslappnad, men vill såklart gärna testa mina gränser så idag har vi jobbat med om man får tigga eller inte. Just nu äter jag godis och han ligger med ryggen mot mig och tjurar så antar att han kanske fattar lite va? 😉

På det hela så är det en väldigt energisk och lekfull hund som gärna vill gosa och vill vara nära, nästan som att han tror att jag inte kommer vara kvar om han lägger sig för långt bort, men snart kanske han kan slappna av mer här hemma.

Det gäller ju att vara bestämd men samtidigt inte för hård, vill ju inte att han ska hata mig eller må dåligt liksom.

På tal om det, nu ska vi nog gå en liten runda för han fes en väldigt äcklig fis här och det betyder nog att det är dags för en tur va? 😉

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.