Att testa din fysiska förmåga

testa din fysiska förmåga

Att testa vad man går för kan vara både bra och kul, om man gör det på rätt sätt.

Många mäter sina träningsresultat i hur man ser ut, och jämför ”före” och ”efter”, men det här är något jag tycker är helt fel.

Istället borde man jämföra sig själv med hur man presterar, och testa utveckling i övningar, i utförande etc.

Vissa saker är enkla att testa utförande i, andra är svåra, vissa saker kan man mäta kilon, andra hastighet och vissa handlar mer om teknik.

Marklyft är en bra övning att testa maxstyrka i, och det går att se ganska lätt om personen har blivit starkare eller ej.

En bra (och rolig) övning att mäta sin utveckling i.

Men det går lika bra att se över tekniken. Se om tekniken på 50 kg har blivit något bättre efter 6 veckors teknikträning i marklyft.

testa din fysiska förmåga

Att testa din fysiska förmåga

Lite såhär kan man tänka i många andra saker också, exempelvis löpning.

Man kan mäta antal kilometer man orkar springa på en viss tid, men man kan också mäta antal kilometer man orkar totalt, eller tid per kilometer.

Teknik i löpsteget går att se förbättringar i, fotisättning, hur höften rör sig under löpningen och hur mycket du studsar upp och ner.

Man kan mäta utveckling i hastighet, man kan mäta styrka i motvind, och man kan mäta alla möjliga roliga saker, allt för att testa din fysiska förmåga.

testa din fysiska förmåga

På samma sätt kan man tänka med olika yogarörelser, man kan filma och fota och se hur man gör en rörelse idag vs om en månad eller ett år.

Man kan också mäta känslor, som att man gör samma pass en gång varje månad, och ser utvecklingen i hur det känns. Blir det enklare eller är det samma känsla?

Ikväll pratar jag mer om det här med att testa din fysiska förmåga i facebookgruppen, haka på liven kl 20 vetja.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.