Att inte känna sig misslyckad som företagare

Just nu, nu när jag är frisk (eller okej, är förkyld), men mår bra i huvudet och känner mig liksom inte speciellt stressad eller nere så som jag gjort förut, så känner jag lite frustration över hur jag behandlat mitt företag förut.

Och lite… att jag kastat bort många möjligheter att göra saker. Filma saker. Lägga ut saker.

Just idag känner jag att jag borde gjort mer content när jag var i Egypten, lagt ut mer filmer, mer träningsutmaningar på youtube och bara visat upp hur det var där.

Glömmer bara att jag jobbade heltid (6 dagar i veckan, 8-18 varje dag), försökte driva en podd, försökte verkligen vara ledig den dagen jag var ledig, men det var svårt.

Så, det är ju ganska omöjligt att jag hade haft tid att göra saker som jag önskar att jag hade nu, men ändå, känslan av att det var bortkastad tid finns där.

Så, hur gör man då?

Hur gör man för att inte känna att man borde gjort mer, borde gjort bättre?

Ja, jag är inte så bra på det här, eftersom jag har de här funderingarna, MEN jag tror att det är viktigt att komma ihåg att man är mänsklig, så det är okej att känna att man kunde gjort annorlunda, men också påminna sig om att där och då hade jag noll energi till att göra mer än vad jag gjorde.

Gudarna ska veta att jag kämpade SÅ hårt att bara hålla ihop.

När man har ångest och med det prestationsångest och samtidigt försöker driva ett företag så blir det lätt (åtminstone för mig) att jag sätter enorm press på mig själv, och jämför mig jättemycket med alla andra som orkar hundra saker mer än mig (vad det känns som) och ja, det är lätt att känna sig dålig.

Så jag försöker att bara rycka på axlarna, och även om jag hade kunnat göra mer då, så finns det ju ingen anledning till att gråta över spilld mjölk nu?

Jag får bara göra det bästa av mina förutsättningar nu som jag gjorde av förutsättningarna jag hade då.

Att jag inte gick in i väggen helt efter de fyra månaderna i Egypten med de arbetsförhållandena jag hade och försöket att balansera allt annat jag gjorde då, ja, det är faktiskt lite sjukt.

Det har tagit lång tid och en bra (men tråkig sak) är ju den här corona-perioden.

Vad jag har lugnat ner mig själv och verkligen fått ta tid till att bara lata mig.

Som jag äntligen mår bättre nu.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.