Min träningsplanering på Aqua Vista

Hej gänget! Har fått en del frågor hur jag tänker kring min träning här på Aqua Vista, och hur jag får ihop den här, eftersom jag jobbar så mycket med träning här, med att hålla träningspass och gör saker som sliter väldigt mycket på kroppen, så tänkte dela med mig av hur jag tänker här.

Först och främst kör jag två styrketräningspass i veckan. Just nu är jag inne i ett marklyftsprogram från Styrkelabbet, och efter det har jag tänkt köra knäböj och bänkpressschemat från dem. Först blir det nog knäböj, och sen bänk. Men inte helt säker på det.

Förutom det snittar jag kanske 6 stycken yoga/stretchpass i veckan, som är 30 minuter på varje pass. Det är världens lyx, det mår jag så bra av. Kroppen längtar redan efter nästa gång, vilket är nu på lördag.

Sen kör jag oftast ett corepass i veckan, där jag aktivt är med och leder passet, leder aqua kanske två gånger i veckan (som blir världens kondition för mig, fotboll ibland, dans ibland och olika HIIT-pass, morgonpromenixar och sådär.

Och så har jag börjat följa ett stå-på-händer-program från Viktor, som ska hjälpa mig 1. övervinna mina hjärnspöken och 2. få mig att klara av att stå på händer.

Oooooch så försöker jag simma en gång i veckan. Det är fan lyx det här med vår olympiska pool. Försöker få till 1000m/veckan.

Vilodagar försöker jag ha två dagar i veckan, en arbetsdag där det bara är admin och jag verkligen tar det lugnt fysiskt, och min lediga dag som är typ utan fysisk aktivitet överhuvudtaget.

Om det är mycket träning? Ja.

Om det är mer träning än hemma? Nej.

Hemma hade jag dock mitt liv på ett annorlunda sätt, men här behöver jag kämpa för att komma upp i mitt inställda stegmål på mobilen, som jag hemma brukade nå efter en halv arbetsdag. Sen brukade jag ha visserligen mindre gruppträningar per vecka, men där behövde jag oftast vara mer aktiv, plus att träningarna hemma är längre än här. Plus att jag brukade gymma sex dagar i veckan istället för två.

Så, egentligen slits jag inte så mycket av jobbet här. Inte fysiskt i alla fall. Psykiskt är det en påfrestning fortfarande för det är fortfarande nya saker jag lär mig varje dag, och ja, även om det är oftast väldigt roligt att prata med gästerna (eftersom vi pratar träning, mat eller hockey) så är det ändå mitt service-face jag sätter på och det blir jag trött av.

Jag har hittat en bra träningsbalans här borta.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.