Management by Heart – Young Leaders

Hej på er!

Förra veckan så var jag på utbildning i Skåne (bilden är dock Blekinge, men men) och ni är många som frågat vad det är för utbildning jag vart på, främst för att jag blev så trött i huvudet, så tänkte förklara här.

Management by Heart

Jag var på en utbildning på Skånska landsbygden, en ledarskapsutbildning, med syfte att hitta mina vägar till ett bättre ledarskap.

Lite krångligt kanske, men ja, faktiskt väldigt bra. Det är lätt att bara haka på saker (som jag ofta gör) och sen fundera på vad jag faktiskt gjorde där. Men ja, jag gillade den.

Bengt Jacobsson och Bengt Axelsson var de två som utbildade oss, kanske 16 deltagare, och de pratade om att leda med magkänslan och hjärtat. Båda har suttit på viktiga personer, utbildat länge inom ledarskap och de båda var bra på att både lära ut och få en att tänka till.

”Den stora utbildningen” är ett årsprogram tror jag, där personer som är chefer och ledare i olika sammanhang får möjlighet att utveckla sig själva under en lång tid och genomgå olika processer.

Vi fick en snabbkurs på 3 dagar, vilket blev lite att de ville ta gobitarna ur varenda sak, och resultatet blev en trött hjärna, men en nytänkande hjärna.

Leda med magkänslan

Under de där dagarna fick vi föreläsningar om tre olika ämnen, det existentiella, det etiska och det exekutiva, och sen fick vi diskutera och fundera vad vi tyckte om det som vi pratade om. Alla fick säga vad de tyckte, ingen blev idiotförklarad och de som kanske hellre bara ville vara tysta fick också vara det.

En intensiv utbildning som väckte många tankar och frågor, men som fick mig att landa i en och samma sak hela tiden, att använda magkänslan i beslut.

Är det här rätt för mig? Är det fel? Mår jag bra av det? Kommer det hjälpa eller stjälpa?

Sen fick vi med oss massor med verktyg för att bygga ett effektivt team, att skapa utvecklande arbetsplatser och få andra att våga ta för sig. En chef eller ledare behöver ju inte alltid bestämma, utan kanske bara den som vägleder gruppen framåt.

Kompetensutveckling

Vissa ledare och chefer därute kanske inte tycker att jag har så lång erfarenhet av att va chef haha, men äh, den här utbildningen gav mig mycket, och jag tror att utbildningen kan ge mycket mer om man tar den långa vägen.

Kanske tar jag den någon gång. Vi får väl se.

Jag börjar landa i allt vi pratade om, och börjar förstå vad jag vill ta med mig.

Tack för denna gången!

Livet är i sig själv meningsfullt.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.