Konstiga kulturkrockar

Nu är jag hemma, har sovit i min egen säng och är inne på kopp två av mitt egenbryggda kaffe.

Vilken lyx.

Tydligen måste man ha bälte på sig i Sverige.

Jättekonstig grej. Tog ett tag innan jag insåg vad som saknades igår när jag blev hämtad och runtkörd i Örebro (skulle handla och äta och så). Tillslut, kanske 5 gången jag satte mig, så kom jag ihåg det. Värsta var väl när jag skulle resa mig, så kom jag liksom ingenstans? Satt fast? Jätteskumt.

Har inte blivit tutad på.

Inte en enda gång. Tror inte ens jag hörde en biltuta öht? Inte när bussen blev omkörd, inte när någon skulle svänga och en annan bil såg det? Inte när en taxi körde förbi? Ingen gång alls?

Och inga poliskontroller?

Jättekonstigt? Kändes lite otryggt, men så kom jag på att Sverige är ju ett säkert och tryggt land så det är ju okej. Men så fanns det såna där stöld-scanners på Maxi så kändes bra igen.

Jag kunde dricka kranvattnet.

Vad är det här? Inte sandigt orangeaktigt vatten som kommer ur kranen, det luktar inte klor, utan vattnet smakar som… vatten ska smaka. Gott.

Ingen som kallat mig Shakira än.

Känner att mitt ego bara dippar mer och mer efter att jag lämnade Hurghada Airport. Kanske är bra, men lite tråkigt. Att höra att man är snygg är rätt trevligt ändå 😉

Internet laddar snabbt?

Det är liksom inget som snurrar, inget som laddar. Allt bara dyker upp direkt? Jättekonstigt. Och väldigt skönt.

Menmen, nu började min granne spela arabisk musik, så nu känns ordningen återställd. Tror ni han kommer bli chockad om jag hälsar på arabiska nästa gång?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.