Actic Växjö – ett gym med det mesta

actic växjö

Hej på er!

När jag är hemma hos mina föräldrar brukar jag åka till Actic i Växjö och träna där. Det är ett bra gym, med många möjligheter och bra hjälp av instruktörer och PTs.

Då, förr, när jag började träna, då var det Friskis och Svettis som drev gymmet, och jag och min bästis jobbade i receptionen två timmar varannan vecka. Men så gick det i konkurs i samband med att jag flyttade till Oxford (Ja, såklart, enbart för mig)…

Och jag vet inte hela historien, men Actic öppnade för några år sen, och där har jag tränat ett par somrar!

Det här kan du träna

Massor med gruppträning

Jag tror de har alla gruppträningspass som är Actics egna, är dock osäker på om de har Les Mills-passen. Vissa Acticgym köper den licensen, andra inte.

Själv gillar jag främst ATC-passen, de som är en svettig cirkelfys. Eller tabata då, det brukar vara kul (efteråt). Dans gillar jag också, om det är instruktören själv som kör och inte förkoordinerat.

Massor med konditionsträning

I en av de stora salarna står det extremt många konditionsmaskiner. Löpband, cyklar, crosstrainer. Hur mycket som helst.

Massor med styrketräning

Gymmet är stort, vilket är kul! Det finns bra utrymme för alla maskiner, det finns en del för att göra ryck och stöt, finns bra utrymme för att träna med hantlar och att bygga stora biceps.

Saknar enbart en bra bänk. Och en bra böjställning, med säkerhetsstöd vid sidorna, så att man kan känna att man kan tappa vikten utan problem. Dock har de en ställning man kan böja i, men den har alltid varit upptagen de gånger jag vart där…

Möjligheter

Ca alla möjligheter att träna precis vad som helst. Det finns mycket yta att jobba utan vikter, stretcha, många olika typer av hantlar och allt möjligt man vill ha.

För dig som tränar för OCR-lopp finns det också olika möjligheter att bygga upp en liten bana i armgångställningen om du vill ha det!

Mina önskemål

En ordentlig himla bänk, med justerbar upphängning för bänken. För att alltså, antingen så är det som på bilden ovan, med en lös bänk, som glider på golvet, och ställningen är ostabil och sådär.

Eller så är det en bänkställning med enbart två lägen, så antingen har man korta eller jättelånga armar. Jag som tydligen är ett mellanläge kan liksom… inte lyfta av så som jag skulle vilja.

Summa summarum

4 biceps av 5 möjliga! Hade gett 5 om det var lite mer tung-styrketräning-anpassat, det är lite svårt att köra mark om man bara glider runt på golvet, knäböj och bänk likaså. Och det är ändå grundläggande övningar som många kör tänker jag.

Det jag gillar allra allra mest är ytan, som jag redan pratat om massor!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.