8 bästa motivationstipsen


  1. Sätt ett mål.

Att bara sätta ”komma igång med träningen” ger oftast ingenting, så att sätta upp ett mål som faktiskt ger dig något, som ger ett syfte med ditt mål. Imorgon ska jag boka Action Run i Kalmar, och i augusti har jag tänkt springa Tough Viking. Andra mål kan vara att lyfta en viss vikt på gymmet, springa en viss sträcka på en viss tid eller kanske lära sig en viss dans.

2. Sätt ett rimligt mål.

Sätt ett mål som du faktiskt kommer klara av. Något som känns rimligt nå. Det kanske är orimligt att gå från 0 träningspass till 5 direkt, så börja med kanske 2 pass i veckan, eller att cykla till jobbet en gång i veckan.

3. Bestäm ditt varför.

Vad ska du få ut av din träning? Varför? ”Om man har ett varför att leva efter kan man klara av varenda hur”, vilket jag tycker stämmer in bra på det här. Vare sig det handlar om att känna sig bekväm i sin kropp, vara bäst i sin sport eller vad det nu kan handla om.

4. Skapa en moodboard.

Där du ser ditt mål och påminns om det dagligen. Sätt upp det någonstans där du ser det tydligt och kan återkoppla dagens aktivitet till ditt mål.

5. Skaffa dig en supportgroup.

Vilka i din närhet kan vara ditt stöd till att nå ditt mål? Kanske kan du sätta liknande mål som någon vän? Utmana en kompis att också klara av att springa milen? Gå med i min fb-grupp om du vill, där finns det mycket stöd att få.

6. Det är okej att inte vara perfekt varje dag.

Det går bra att boka om träningen, att inte göra tre pass en vecka, eller att äta något onyttigt på en tisdag. Se det inte som ett totalt misslyckande utan tänk bara igenom vad det är du vill ha igen, se över ditt varför och bara fortsätt som du brukar. Det handlar inte om att börja om, utan bara fortsätta och köra vidare.

7. Gör det som är kul.

Herregud. Sluta tvinga dig att göra tråkiga saker om det inte är vad du vill göra. Vissa tycker bicepscurls är kul, vissa tycker dans är kul, vissa tycker triathlon är kul. Allt är okej, så länge du rör på dig liksom.

8. Träna med musik.

Dra på din favoitlåt och ha ett minidisco i dina lurar. Glöm bara inte bort att inte börja sjunga om det är tyst runtom dig, det kan bli pinsamt.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.