Varför är ”fria vikter” så himla läskigt?

Vet ni vad? Senast idag hörde jag en grej som jag tycker är så himla tråkig (men som jag förstår) och det är:

”Den där fria-vikter-delen är så himla läskig”

Vet ni vad de som säger den där meningen är rädda för? Andra människor. Att alla skrattar åt dem, att allt de gör blir fel så de skadar sig (så andra skrattar) och glöm inte, att folk ska skratta åt dem.

De är rädda för personer (män) som är stora och starka, som brölar när de tränar och som tar plats, och kör över nybörjarna. Och ja, såna idioter finns på varenda varenda gym. Tyvärr. Behöver absolut inte bara vara män som håller på med, utan det är kvinnor också.

De brölar och tar plats och tar alla vikter och ser bara allmänt aggressiva ut med sina massiva muskler och pumpande av biceps och egentligen är allmänt töntiga. Visste ni förresten att jag är tillsammans med en sån haha? Just Henke är såklart himla snäll egentligen, men när han tränar får man passa sig. Råkade förstöra hans träningspass en gång, han var sur hela helgen haha… 

Men som sagt, de där brölarna, de är ganska töntiga egentligen. De är liksom ganska tråkiga och egocentriska och bryr sig inte ett dugg om någon annan än sig själv (och sina biceps). De bryr sig inte om vad du gör, hur du ser ut, vad du tränar eller någonting. De kanske registrerar att du är där i bakhuvudet, om de nu kollar bort från sin egen spegelbild en liten liten stund.

Det är dock där du blir stark. 

Du kan om du vill. Du kan också bli ett proffs på att köra benböj med skivstång, du kan också lära dig göra supersnygga marklyft, inse att brölarna inte är majoriteten av gymmare, även om det är dem som hörs allra mest!

Jag har inte alltid tyckt att fria vikter är det bästa

Det var läskigt i början.

Minns på friskis&svettis i början av min träningskarriär. Började köra deras jympa-pass. En vän drog (på riktigt) in mig i konditionsdelen av själva gymmet. Såg att andra coola tjejer körde med hantlar och olika saker så blev nyfiken. En söndagsförmiddag när det var typ jag och två tanter till så testade jag mina första axelpressar med 2 kg och första bicepscurls med 3kg.

Svintungt.

Så roligt.

Sen dess har jag inte velat lämna de fria vikterna. Fick med en kompis till gymmet som gymmat länge som introducerade mig till marklyft. Minns att jag var starkare än kompisen när vi körde haha, så hen blev sur. 😉

Det kan vara läskigt med något nytt

Speciellt när alla ser ut att kunna. Men alla kunde verkligen inte från början. Glöm inte det!

Du kan om du vill

Vad har du för plan med din träning? Är du trött på att bara träna med maskiner, och istället vill testa vingarna och jobba lite annorlunda?

Om svaret är JA så häng med på min fria-vikter-serie här på bloggen, kommer bjuda på bra med tips, ge dig ett träningspass och en hel del annat. Lovar att du kan.

Det här är  första inlägget i en serie om fyra angående träning med fria vikter! Kommande inlägg kommer innebära en lång guide med bra tips på hur du ska göra för att lyckas som nybörjare, en lång guide om fria vikter och våga-testa-pepp!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.