Två veckors utbildning på Playitas – såhär var det

Oj oj oj, Playitas alltså. Nu tänkte jag försöka sammanfatta den utbildning jag varit på, vilket inte kommer vara så lätt, men det ska jag ändå försöka mig på nu.

Playitas

… är ett stort träningshotell och en stor träningsanläggning på Fuerteventura, den näst största ön av Kanarieöarna. Dit åker elitidrottare som ska träna för ironman, dit åker personer som vill få en bra träningssemester och dit åkte jag på gruppträningsutbildning.

På Playitas finns det inte mycket man inte kan träna, det finns pooler att simma i, hav att simma i, berg att klättra på, gym att marklyfta i, gruppträningssalar att köra jobbig crossfit i, öppna ytor att springa långt på eller köra dagslånga cykelrundor på.

Att ha havet så nära och ha pooler överallt att bada i, ja, det gör ju en badanka väldigt glad.

Gruppträningsutbildningen

… var en två veckor lång utbildning för Aerobic Weekends, där vi lärde oss allt från att hålla yoga och jobbiga core-pass, till att bli aerobicstränare, och massor med crossfit, och för all del får ni inte glömma aquapassen!

Jag fick lära mig att hålla takten, hur man vänder sig för att komma på rätt fot på rätt taktslag i spegling med dina passdeltagare, hur vattengympa är helt annorlunda mot hur det är att träna på land (som jag ändå visste såklart) och hur man kan tänka kring olika typer av pass.

Jag har lärt mig hålla bas-yoga-pass, jag har lärt mig att fuska mig igenom träningspass så man kan vila (hehehe) och oh my god:

Jag har stått på scen och dansat och hållit träningspass för över 100 personer och (!!!) sjungit i mikrofonen. Haha. Bästa är att alla verkade tycka att det var så kul, flera andra som sjöng med också.

Har också lite synpunkter på utbildningen såklart, och den främsta är att det var alldeles för kort tid för allt som vi fick lära oss. Utbildningsmässigt hade jag behövt en vecka till minst för att hinna smälta vissa saker. Andra saker hade jag önskat att det inte var uppdelat, eftersom vi lärde oss allt i olika block, två dagar på x och två dagar på y. Jag är ju mer nöta-nöta-nöta-personen, så för min egen del hade det varit bättre.

Världens bästa gäng

… alltså wow. Vill bara åka och hänga med varenda en av de här finisarna. Saknar varenda en och vill bara göra om allt! Det är inte ofta man hittar så fina vänner så snabbt, men alltså, åh. Bästa gänget någonsin.

Utan det här gänget hade jag aldrig orkat träna runt 5 pass om dagen, köra stenhård träning, våga stå på scen överhuvudtaget och bara sådär allmänt ha superroligt.

Man skulle ju kunna tro att det skulle va höga krav på att prestera här i gruppen, men istället så var det en otroligt förlåtande miljö att arbeta i, alla gav ordentlig feedback som fortsatte att utveckla en istället för att det skulle vara tvärtom.

Fuerteventura

… är en av öarna som tillhör Kanarieöarna, och alltså wow. Vilket ställe. Sånt magiskt ställe. Hade så gärna velat ha en lång cykeltur där på ön och cyklat runt och upptäckt. Backe upp och backe ner.

Här hade vi precis haft morgon-qigong på ett av bergen och det var ju verkligen magiskt.

En ö som kändes som det bara var öken och öken och öken, men ändå så fin och magisk. Saknade ju skog och natur som är som i Sverige, men detta var ändå magiskt. Åtminstone havet. Badade ju minst en gång per dag.

Vad händer sen?

Eller ja, vad händer nu?

För det första så kommer jag åka iväg till Egypten och jobba på ett liknande hotell i vinter, åker i januari och är borta till i april, så ungefär tre månader blir det.

Och förutom det kommer det bli mer gruppträning här framöver har jag tänkt, vill jobba mer med det i företaget, så ska banne mig få till det. Vad för typ av gruppträning vill ni ha?

Om utbildningen var värd att gå på? Ja, beroende på vad du behöver och vad du vill ha, så absolut. Vill du lära dig att hålla pass där du kan improvisera fram otroliga saker bara du får en takt att förhålla dig till? Absolut. Vill du lära dig hålla enkla yoga- eller core-pass? Absolut. Vill du få grym inspiration och vara i en otroligt härlig träningsmiljö samtidigt som du får jobba med vad du älskar? Givetvis.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.