Träningsmotivation när livet suger

Just nu finns det inga glada och roliga ”nya” träningsbilder på mig, så återanvänder några från sommaren när jag trodde livet hade ordnat upp sig.

Men sen hände det som jag aldrig trodde hända och hela livet vändes upp och ner.

Jag har otroligt svårt att motivera mig själv för tillfället att träna, att äta och att liksom prestera. Får ångest, klarar inte av att ta i och har ingen energi för äter inte som jag brukar göra.

Men tänkte dela med mig av mina bästa tips för dig som är i samma situation nu för det ÄR så himla viktig att träna, speciellt i en sån här situation.

1. Du kommer till slut hitta tillbaka.

Du kommer hitta rätt i alla övningar, du kommer klara det till slut. Det kommer bara ta tid.

2. Med regelbunden träning kommer du behöva äta mer och du kommer känna att du blir hungrig.

Mitt stora projekt just nu är att komma tillbaka till hur mycket jag brukade äta, för just nu är jag inte i närheten och vill inte vara sån här som inte äter, så just nu tränar jag mest för att bli hungrig, så jag kan få energi att prestera. Fokus: bra mat som är energirik.

3. Sätt för guds skull inga jobbiga mål.

Mitt mål är att gå dit. Göra något. Prata med någon jag tycker om. Hoppas att någon övning går bra. Bara vara där. Prestation får vara i andra hand.

4. Var snäll mot dig själv.

Det kommer bli bättre, hoppas jag iaf. Det är vad jag intalar mig och det är vad jag strävar mot. Träningen kommer bli bättre. Det gör inget om det inte går att prestera idag. Kanske blir det bättre nästa gång, nästa vecka eller nästa månad.

5. Logga träningen ändå!

Även om det inte känns bättre så kommer du se förbättringar i din träningslogg. Kanske orkade du 2 kg mer än förra veckan. 2 min snabbare. 3 repetitioner mer. Kanske kändes det lättare denna gången.

6. Fokusera på tekniken.

Jobba på lätta vikter och lär dig göra rätt. Lär om. Jobba för att bli bättre. Hur kan du göra löpsteget bättre? Hur kan dina marklyft bli bättre?

Just nu hoppas jag bara att allt ska bli bättre, att jag ska äta mer, att jag ska få må bättre. Att jag så småningom kan satsa på träningen igen, testa mig på att göra nya övningar och jobba mot det jag vill.

Ett steg i taget.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.