Mitt dröm-hemmagym

I samarbete med Hammer har jag listat mina drömfavoriter från deras hemmagymsutbud.

Jag är ju bra på att drömma, som ni alla vet, så om jag skulle bygga ett hemmagym från grunden och ha för min egen träning och för mina kunder hade jag fokuserat på 5 olika saker, det som jag brukar använda när jag tränar.

Det kan vara komplicerat att ha allt det här i en lägenhet, så det här kräver ju kanske att jag skulle äga ett hus, eller något slags garage åtminstone. 

Egentligen vill jag ju ha ett eget gym, men det dröjer nog länge till dess… Men det är ju trevligt att drömma!

1. Ställning för bänkpress och marklyft med skivstång så jag kan göra marklyft och frivändningar och allt möjligt jag vill göra med en skivstång. Nog prio faktiskt.

2. Likadant skulle jag vilja köpa ett ordentligt gymgolv, som på ett ungefär håller för att släppa tunga stänger. En får ju lägga en bra grund såklart, och kanske inte kunna träna såhär i en lägenhet…. Men om jag skulle ha ett hus med en källare, eller en uteplats eller något sånt, då hade det funkat ypperligt.

3. Sen vill jag ha olika tunga kettlebells! Jag vill ha lättare, och tyngre, gärna upp mot 30kg, för mina utfallssteg, axelpressar och så svingar, bålträning och många andra saker som går att göra med kettlebells.

4. En ordentlig yogamatta skulle jag vilja ha också. Jag gillar min rosa träningsmatta, men den glider runt lite, så jag vill ha en som jag fastnar på med händerna. Det är ju lite läskigt när en bara glider bort…. 😉

5. Och om jag skulle ha ordentligt med pengar (och plats) skulle jag vilja ha en kabelställning där jag kan göra latsdrag, träna på chins, och utrymme för många andra saker. Lite flyes, lite mage, lite triceps, och lite annan discoträning.

Och för lite mer rimligt hemmagym hade jag satsat på något hantelset med kombination att ha en skivstång, och att ha en yogamatta, en ställning för skivstången (kanske ett hemmabygge då) och lite kettlebells. Det viktigaste hade nog bara att ha någon vikt hemma som man kan jobba med och träna på olika sätt med. Med en sån här magtränare/maghjul kommer man långt, finns otroligt mycket man kan hitta på med en sån här. Kanske kan man skaffa sig såna här hantlar (adlink)….

Vad skulle du vilja ha i ditt hemmagym?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.