En bullet journal med fokus på träning

Så jag har gjort en träningsbulletjournal

En bullet journal är en analog kalender, som man ritar lite själv. Du kan rita upp en kalender, göra ”att-göra-listor” och många andra saker, och såklart så kan man skriva ner sin träning. Det bästa är att en får designa det hela helt själv. Vissa gör snygga saker, andra gör praktiska saker, och ja, jag är såklart i det senare svinget för jag vill ha saker som är enkelt och tydligt.

Jag har länge letat efter en träningsdagbok som är enkel att tyda och som funkar bra för mig. Till slut tröttnade jag på att prova olika appar, ha anteckningar överallt över mina träningsprogram och allt sånt, så jag testade att designa min egna träningsbulletjournal och måste säga att det funkar magiskt bra för mig.

 

För det första har jag ett träningspass per sida, så här följer jag min egna utveckling.

Jag skriver i dagens datum längst ner och kör det här passet varannan vecka – superenkelt att se utvecklingen och följa hur det förändras och se såklart hur jag mår längst upp. Ibland är en pigg, ibland är en trött, och ibland påverkar menscykeln mycket och ja, ni vet. Livet.

Det är också skönt att kunna skriva exakt vilken vikt jag använde i vilken maskin, så jag inte fastnar på samma hela tiden utan kan pusha på lite extra.

Längst ner finns det utrymme att anteckna, att skriva i några extra övningar eller bara ”idag sög allt” eller vad en nu känner för. Ibland jobbar jag ju med flera gruppträningar på en dag och då orkar jag ju såklart inte lika mycket som en dag när jag sovit ut, ätit en riktigt bra frukost innan träningen och sådär.

Träna mer: träningsupplägg med tresplittsschema.

Träningsbulletjournal

Jag följer även mina träningsmål, och har tänkt att bocka av här när jag når nästa målpunkt. Vet inte om det någonsin kommer bli 150kg i marklyft, men är ju kul att träna för det. 😉

Jag har även testat att tracka mitt mående en månad, och fylla i som ni ser på högersidan på bilden ovan, men jag gillade inte det riktigt. Glömde bort och blev stressigt. Aja, en måste ju testa, och det var inget som var för mig! 😉

Sen har jag även löpningstracker i min träningsbulletjournal. Jag har satt ett köpmål (för sånt drivs jag av hehe), så när jag har sprungit 11 gånger så ska jag få köpa de där byxorna jag spanat in. Här kommer det såklart få plats med fler flikar och fler snygga kläder att köpa när jag sprungit.

Gillar det här just nu väldigt mycket!

Jag planerar att fylla på med:

  • gruppträningspass
  • handståendeträning
  • yogaträningspass-logg (att kryssa i)

Har du några fler idéer får du gärna dela med dig av det 🙂

 


Vill du läsa mer om såna här ämnen?

* indicates required
Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.