Dag 66 – avklarad vinterutbildning, skadad och GODKÄND SOLDAT

Hujedamig. Det var ett tag sen nu. Vinterutbildning i Älvdalen och en oskön skada allt möjligt. Så mycket har hänt.

Vi tar det från början:

Onsdag: buss från gbg till Älvdalen. Typ ungefär det enda vi gjorde den dagen. Sjukt segt utan telefon men sov ändå en stund så var helt ok.

Torsdag: Hämtade ut vita blixten. Var klurigt innan jag hittade tekniken, sen var jag bäst på skidorna (haha skoja ba, ingen kan vara bra på ett par plankor förutom befälen såklart). Ut i skogen bar det av också, vi byggde förläggning hela dagen och sov i tält i -20. Kanske +30 i tältet dock eftersom vi såklart eldade på som tokar. Tolvtälten är rätt sköna faktiskt.

Fredag: vi åkte utförsåkning på vita blixten! Haha alla ramlade så mycket, så roligt. Finns en film på Instagram som ni kan skratta lite åt (inte på mig) om ni vill. Så kul! Vi övade alltså skidteknik hela dagen. Jobbade med förläggningen på kvällen. Började få ordentligt ont i min axel, samma som tidigare, men kylan gjorde det ganska mycket värre.

Lördag: Tre stationer, en skidskytteteknik, en skidteknik (öva kort och lång rast) och en tredje som jag aldrig kom fram till.

Bröt nämligen efter station två. Hade sån kramp i min arm så jag fick bryta. Fick helt galet ont. Panikens panik. Fick därför gå in i värmestugan och sov där.

Söndag: resten av kompaniet hade isvaksbad och jag fick åka till platsen bara för att vara stöd till resten av gruppen. Därefter åkte jag tillbaka till förläggningen. Fortfarande ont ont ont.

Måndag: hela dagen inne i en värmestuga som var 9 steg x 12.5 steg stor. Mina steg. Vi gjorde en kortlek, ett 3 i rad och till slut ett monopol (alltså på hela tiden vi var i stugan, inte ba på måndagen). Önskar att jag hade haft telefonen för hade gärna fotat monopolet. Riktigt förtjänstfullt. Självklart var det Försvarsmaktsvarianten, med regementen istället för gator och sjukan istället för fängelset. Chans var ”inkallad till chef” och det fick våra befäl att småskratta, så det var vi nöjda med. Tyvärr blev vi förflyttade typ 15 min in i själva spelandet så vi fick slänga det fina spelet. Förflyttning skedde till Älvdalens bas (vad det nu hette).

Tisdag: på basen så fanns ett bibliotek så hittade en riktigt tråkig bok att läsa där, men orkade inte gå och leta reda på en bättre så läste ut den haha. På kvällen fick jag dock gå ut till de andra igen!! Min axel mådde bättre, återfick rörligheten helt och var peppad på ensamdygn.

När vi kom ut till de andra så var läget ”kommer inte bli ensamdygn” så….. Vi sov i ett förråd istället. Varför det inte blev ensamdygn? Ja, det kan ni klura på! 😉 Men kan säga att jag fick agera på ett sätt som gjorde mig väldigt sugen på att utbilda mig till sjuksköterska och då akut.

Onsdag: vaknade. Hade ont. Blev värre och värre. På bussen tillbaka till förläggningen efter att allt var ihopplockat svimmade jag nästan av smärta, armen kändes som om den ramlat av, hade exakt noll känsel i min arm. Gick in och la mig på sängen, grät en sväng och fick sen hjälp och massage som lyckades hitta några punkter så jag återfick lite rörlighet och framförallt känseln.

Torsdag: buss hem. Segt. Ont. Köpte en korsordstidning för att ha något att göra på bussen. Glömde kontrollera om den hade sudoku… 🙁 Klar med iaf vår vinterutbildning.

Fredag: lämnade rekrytstadiet och är alltså numera soldat.

Avmönstrade. Lämnade in allt. Fick även en remiss till fysioterapeut så ska börja rehaba så fort jag hittar en jag kan gå till.

Nu är det slut på Clara Toll i grönkläder, åtminstone på ett bra tag.

Återvänder med fler tankar längre fram, har många många saker att diskutera. Är riktigt glad över att jag gjorde det här, även om jag efter bara några veckor inte kände att det var rätt för mig. Är riktigt glad att jag tog mig igenom hela utbildningen. Är stolt över att ha provat en av mina drömmar, även om det är tråkigt att det inte var något för mig.

One comment

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.